Petarda po izključitvi

Vodilna ekipa 3. SNL zahod je po pričakovanju ugnala Ajdovce, a pot do treh točk je bila bistveno težja, kot kaže končni rezultat. Tolminci so štiri zadetke zabili v zadnjih 15 minutah, ko so imeli igralca več. TKK Tolmin : Ajdovščina Škou 5:1 (1:1).

Ajdovci (v oranžnih dresih) so se 75 minut dobro upirali Tolmincem Foto: Ales Sorta
Ajdovci (v oranžnih dresih) so se 75 minut dobro upirali Tolmincem Foto: Ales Sorta

TOLMIN > Prvo domačo tekmo v spomladanskem delu prvenstva so Tolminci po zmagi v Zagorju odigrali pred lepim številom gledalcev. Nekaj jih je stiskalo pesti tudi za goste, ki so drugi del prvenstva prav tako začeli zmagovito.

Brajda, gledalcev 320, sodnik Sagrković (Vrhnika) 6. Strelci - 0:1 Šuligoj (27, iz 11m), 1:1 Volarič (29), 2:1 Rakušček (76), 3:1 De. Sokanović (79), 4:1 Urbančič (81), 5:1 Urbančič (83). TKK Tolmin: Baloh 6,5, Kucalović 6, Mrak 6 (od 59. Kos 6,5), Šuligoj 6, Zornik 6,5, Kravanja 6,5, Rakušček 7, (od 83. Jarc-), Volarič 7, Lo Duca 6, De. Sokanović 6,5, Da. Sokanović 6 (od 65. Urbančič 7). Trener: David Kanalec. Ajdovščina Škou: Brecelj 6, Stibilj 5,5 (od 86. Kompara-), Bajc 5,5, Žgur 5,5, Krapež 5,5, Curk 5,5, Vidmar 5,5 (od 86. Balaj-), Ivanović 5,5, Filipič 5,5 (od 82. Žižmond-), Smajila 5,5, Berginc 5,5. Trener: Ljubo Modrijan. Rumeni kartoni - Smajila, Kompara; rdeč karton - Curk (69, 2xR).

V sončnem in toplem vremenu so imeli kaj videti. Poleg šestih golov tudi kopico priložnosti in izključitev Janija Curka - oba kartona je dobil zaradi oviranja izvedbe prostega udarca, kar je bil eden od ključnih trenutkov tekme. Drugi je bil zadetek Danjela Rakuščka za zasuk in domače vodstvo z 2:1. ”Škoda za mojo izključitev. Prvi rumeni karton je bil upravičen, pri drugem pa nisem imel namena zadrževati žogo, ki sem jo imel v posesti, Tudi pred vodilnim tolminskim zadetkom so sodniki sprejeli napačno odločitev. Namesto kota bi moral biti gol avt,” je sporna trenutka opisal Curk, ki je obžaloval razvoj dogodkov.

Gostje so namreč dvoboj odprli po željah. Gostiteljem v prvi polovici uvodnega dela niso pustili blizu vrat, sami pa so nakazali, da utegnejo biti nevarni v protinapadih. V enem izmed teh je predložek z leve Matija Šuligoj neubranljivo preusmeril v svojo mrežo. Radost Ajdovcev je bila kratkotrajna. Zaostanek je predramil gostitelje, ki so pospešili ritem. Luka Volarič je le dve minuti kasneje poskrbel za izenačenje. Tim Lo Duca in Dalibor Sokanović pa sta izgubila dvoboj ena na ena z ajdovskim vratarjem Matevžem Brecljem. Še eno lepo priložnost je zamudil Dejan Sokanović.

V drugem polčasu so Ajdovci umirili gostitelje, ki 25 minut praktično niso sprožili strela proti vratom. V 69. minuti se je zgodila izključitev in gostitelji so začeli plesti mrežo okoli strnjene ajdovske postavitve, ki jo je z zadetkom z razdalje načel Rakušček. Nato so imeli gostitelji odprto pot do (pre)visoke zmage, ki so jo kronali še s tremi zadetki. ”Sprva smo bili premalo agresivni, ajdovski zadetek pa nas je zdramil. Naš drugi gol je bil prelomen,” je povedal Tine Kravanja.

Z zmago je bil zadovoljen tudi domači trener David Kanalec. “Na prvi domači tekmi v spomladanskem delu smo čutili določen pritisk, še zlasti ker jeseni v Tolminu nismo blesteli. Tekmece smo spoštovali, z organiziranim branjenjem pa so bili kar trd oreh. V prvem polčasu nismo dobro stali na igrišču, tekma se je zapletla. V nadaljevanju smo bili bolj zbrani in potrpežljivi ter zasluženo zmagali.” Trener Ajdovcev Ljubo Modrijan pa je povedal: “Dobro smo se upirali do izključitve in drugega domačega gola. Tako visokega poraza si nismo zaslužili, botrovale pa so mu tudi sodniške napake. Mojim igralcem bi čestital za borbenost, Tolmincem pa za zmago.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano