Partizan razgalil težave Kopra

Prav mirni v koprskem taboru po koncu tekme z najmočnejšim tekmecem v pripravljalnem obdobju le ne morejo biti. Pred strokovnim štabom je - sodeč po videnem - še precej dela, da bi igro spravili v želene okvire. Luka Koper : Partizan 1:2 (0:1).

Italijan Daniel Bradaschia je dosegel edini zadetek za Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Italijan Daniel Bradaschia je dosegel edini zadetek za Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Niti klubi bivše velike četverice jugoslovanske lige v Kopru niso več poseben magnet za občinstvo. Začetna postava Kopra naj bi obveljala tudi v državnem prvenstvu, z eno izjemo, saj Mateja Pučka zaradi bolezni ni bilo v ekipi. V središču obrambe si je mesto spet izboril Blažič, namesto Pergerja je na levem boku skoraj odpisani Hadžić, nov je tudi zadnji zvezni igralec, Italijan Migliorini, ki se sicer ni najbolje izkazal. V napadalnem trojčku se je na svojem desnem boku znašel igralec, od katerega Koprčani veliko pričakujejo, nekdanji “grobar” Goran Galešić, na levem pa se bosta za mesto borila Bradaschia, ki z izjemo zadetka v defenzivi ni veliko pokazal, in trenutno bolni Pučko.

Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodnik Ponis (Koper). Strelci - 0:1 Miljković (21), 1:1 Bradaschia (67), 1:2 Ščepović (72). Luka Koper: Nenezić, Palčič, Hadžić, Blažič, Mavrič Rožič, Migliorini, Guberac, Čovilo, Galešić (od 90. Črnigoj), Bradaschia (od 69. Popović), Brečević (od 83. Mendy). Trener: Rodolfo Vanoli. Partizan: Stojković, Miljković (od 46. Pavljević), Pajović, Ivanov, Stanković (od 46. Lazevski), Smiljanić, Ilić, Brašanac (od 73. Eliomar), Luka (od 73. Luka), Ščepović, Kojić. Trener: Vladimir Vermezović.

Partizan je v prvem polčasu kaj kmalu zaznal, kako se lotiti domačih. Spretno je izkoriščal velike koprske težave (zlobneži bi rekli avtocesto) na levem boku, kjer je Predrag Luka najprej prebijal Bradaschio in nato povzročal velike težave še Hadžiću. Po uvodnih minutah, ko je nekaj prebliskov pokazal Galešić (strel v okvir vrat in odbit strel Ivanovu na golovi črti), je namreč prav po desni strani padel zadetek Beograjčanov. Miljović je izkoristil podajo Luka in pomeril v bližnjo koprsko vratnico, pri posredovanju pa je zamudil Igor Nenezić. Gostje so imeli večji del prvega polčasa pobudo, jasnejšo vizijo igre in izrazito posest žoge v svojih nogah (57:43). Belo-črni so z zgoščeno zvezno vrsto Koprčanom nekajkrat že visoko na koprski polovici preprečili organizacijo napada. Koprčani so bili najbližje izenačenju v 32. minuti po podarjenem prostem strelu, ki ga je Čovilo z glavo odbil proti golu, Mavrič Rožič pa je žogo skušal potisniti v gol, a je za odtenek zamudil.

Partizanov trener Vermezović je na začetku drugega polčasa v slačilnici pustil Miljkovića in Stankovića, kar se je v nadaljevanju poznalo v igri. Koprčani so se otresli pritiska, si priborili več prostora, vmes zahtevali enajstmetrovko zaradi igre z roko Ivanova, nato se je Guberac s ponesrečenim strelom malce osmešil, v tretje pa je žoga le končala za hrbtom Vladimirja Stojkovića. Mavrič Rožič je skoraj s s sredine igrišča izvajal prosti strel, žogo je Čovilo preusmeril do Brečevića, ki pa je ni ujel, zato pa je priletela do Bradaschie, ki je prehitel rezervista Pavljevića in izenačil. Ne za dolgo: čez pet minut je iz prostega strela Ščepanović mojstrsko meril in zadel pod prečko. ROK MAVER


Najbolj brano