Ovčarji bodo čuvali Bonifiko

Konec tedna bodo na sporedu štiri tekme prve slovenske nogometne lige, peta med Luko Koper in Domžalami pa bo v sredo.

Andrea Migliorini Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Andrea Migliorini Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Obalni prvoligaš se je že lep čas posebej brusil za pomembno tekmo z neposrednim tekmecem za 3. mesto Domžalami, vendar bo moral nanjo še malo počakati. Bonifika bo konec tedna namreč utripala v znamenju štirinožnih zvezdnikov.

Na turnirju Nereo Rocco koprske barve uspešno zastopa tudi kadetska ekipa, ki je do sinočnje tekme s Padovo zasedala vrh lestvice s Colom Colom. Koprčani so v prvem krogu z 1:0 ugnali Udinese, s Čilenci pa so se razšli brez zadetkov. Slovenska reprezentanca do 16 let pa je po včerajšnjem porazu z Američani 0:2 ostala brez polfinala na turnirju narodov. ASO

V okolici koprskega nogometnega stadiona se je namreč na 19. svetovnem prvenstvu zbralo okoli 400 belgijskih ovčarjev, k začasnim sosedom pa bi morda lahko malce pokukali tudi nogometaši. Vsaj v disciplini Agility in Obedience, v prevodu spretnost in ubogljivost. Trener Rodolfo Vanoli je tokratnega premora najbrž vesel, kajti za rumeno-modrimi je naporen ritem. V poglavje nabiranja moči pa sodita tudi prosta dneva ter piknik, za katerega je poskrbel prav “mister”. “Še nedavno smo za Domžalami zaostajali devet točk, zdaj pa le še dve. Medsebojna tekma je torej zelo pomembna, toda zbranost bo potrebno ohraniti do konca,” pravi italijanski strokovnjak.

S poškodbami imajo Koprčani letos kar srečno roko, zato pa jih tepejo kazni, kar skrbi tudi Vanolija: “Upam, da gre zgolj za naključje, ko Čovilo in Đukić praktično na vsaki tekmi dobita karton v zadnjih minutah.” Seveda morata že počivati po vsakem javnem opominu (med ogrožene sodi tudi Matej Mavrič Rožič), zato pa je kočljive zdravniške preiskave uspešno prestal Andrea Migliorini, ki je v Kranju že sedel na klopi. In še: Luka Koper je dobila licenco tako za domače kot tudi mednarodne tekme.

BORIS PLANINC


Najbolj brano