Oranžni cunami odplaknil Veržej

Nogometaši Mas Techa so po dolgem času zmagali. In ne le to, slavili so na izredno prepričljiv način, o čemer priča “teniški' rezultat” dvoboja z Veržejem. AH Mas Tech : Farmtech Veržej 6:2 (3:1).

Še bolj kot z rezultatom so v Mac Techu bili zadovoljni z igro, je povedal predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč
Še bolj kot z rezultatom so v Mac Techu bili zadovoljni z igro, je povedal predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč  

2. SNL

12. krog - Šampion : Šenčur 3:2 (3:0), AH Mas Tech : Farmtech Veržej 6:2 (3:1), Roltek Dob : Kalcer Radomlje 2:1 (0:0), Šmartno 1928 : Bela krajina 1:1 (0:1), Aluminij : Krško 2:1 (1:1).

13. krog (nedelja, 3. novembra) - Šampion : AH Mas Tech.

ŠRC Katerina, gledalcev 100, sodnik Podgoršek (Duplje) 5,5. Strelci - 1:0 Mihelič (17), 2:0 Pahor (29), 2:1 Živko (34), 3:1 Mihalič (37, iz 11m), 3:2 Mauko (54), 4:2 Božič (62), 5:2 Vodeb (83), 6:2 Pahor (92). AH Mas Tech: Paal 6,5, Klun 7, Pahor 8, Ilič 6,5, Kolarič 6,5, Koli 6,5, Vukelić 6,5, Stipaničev 6,5 (od 77. Šestić-), Zemljak 7 (od 82. Vodeb-), Božič 7 (od 86. Valenčič-), Mihalič 7,5. Trener: Vlado Badžim.

ANKARAN > Ankaranski napad je tokrat deloval odlično, medtem ko je bilo napak v obrambi precej manj, kljub temu pa so jih ambiciozni gostje s pridom izkoristili. Gostitelji so začeli napadalno, toda šele po štirih zapravljenih priložnostih soigralcev je Mihalič povedel ekipo v vodstvo. Pahor, ki je najbrž odigral najboljšo tekmo v ankaranskem dresu, je bil nevaren ob vsaki prekinitvi. Najprej je zadel okvir vrat, ob drugi priložnosti pa je z bližine podvojil prednost domačinov. Gostje so hitro odgovorili, ob prvi prekinitvi so izigrali domačo obrambo ter znižali zaostanek. Toda gostitelji so jim vrnili z enako mero - hitri Zemljak je po samostojnem prodoru zadel prečnik, nakar je bil nad njim storjen prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je Mihalič pretvoril v 3:1. Prav prek Mihaliča so nogometaši Mas Techa na začetku drugega polčasa še tretjič zatresli okvir vrat nasprotnikov, nakar so gostje za nekaj minut prevzeli pobudo. Načrtni prodori po levi strani ankaranske obrambe so bili kronani z golom Mauka, po natančni podaji Zahovića.

Ankarančani se po prejetem zadetku niso pretirano zmedli, še naprej so bili nevarni iz hitrih napadov in Božič je v pravem trenutku pretvoril eno svojih številnih priložnosti v odločilni zadetek. Potem, ko so se še tretjič znašli v zaostanku za dva zadetka, so gostje postopno le začelo popuščati.

Akcije domačinov so se vrstile, kar sta v končnici z zadetkoma izkoristila še Vodeb in Pahor, ki sta tako zapečatila konec krize Mas Techa.

“Še bolj kot z rezultatom smo danes lahko zadovoljni z igro, saj je bila lepa in tekoča. V gosteh smo že dokazali, da se lahko tudi z ekipami z vrha kosamo enakovredno, če igramo s podajami od noge do noge, zato smo ta teden veliko časa posvetili pripravi našega igrišča. Dvakrat smo pokosili travo, ravnali smo ga z valjarjem in čeprav je bilo danes razmočeno, je žoga lepo tekla,” je bil po koncu zadovoljen predsednik Mas Techa Sebastjan Dvojmoč. SJ


Najbolj brano