Olimpija šokirana nad višino kazni

V nogometnem klubu Olimpija so šokirani nad rekordno višino kazni, ki jo je klubu prisodil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS). Ta je klub zaradi nešportnega, neprimernega in rasističnega vedenja navijačev kaznoval z 11.000 evri in pogojno kaznijo igranja ene tekme pred praznimi tribunami. Olimpija se bo pritožila.

Nogometna zveza Slovenije je NK Olimpija zaradi nešportnega, neprimernega in rasističnega vedenja navijačev kaznovala z 11.000 evri in pogojno kaznijo igranja ene tekme pred praznimi tribunami Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometna zveza Slovenije je NK Olimpija zaradi nešportnega, neprimernega in rasističnega vedenja navijačev kaznovala z 11.000 evri in pogojno kaznijo igranja ene tekme pred praznimi tribunami Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > “Kot klub se distanciramo od vseh huliganskih dejanj in rasističnih vzklikov in to najostreje obsojamo. Vsi navijači bi se morali zavedati, da s takšnimi dejanji zgolj škodujejo ugledu kluba. Za Olimpijo so zneski, ki jih bo morala tokrat plačati zaradi tovrstnega obnašanja, astronomski. Poleg tega smo prepričani, da se navijači ne zavedajo potencialnih posledic nadaljevanja takšne prakse, od vse bolj rigoroznih kazni, zapiranja tribun in prekinitev ter suspenzov tekem,” so v Olimpiji zapisali v sporočilu za javnost.

Kazen NK Olimpiji se nanaša na 13. in 14. krog Prve lige Telekom. V 13. krogu so Ljubljančani gostovali v Ljudskem vrtu, njihovi navijači pa so klub prikrajšali za 7850 evrov. Sodnik je hkrati upošteval predkaznovanost, neprimerno obnašanje navijačev pa se je ponovilo tudi v naslednjem krogu, ko je skupina Green Dragons praznovala 25. obletnico obstoja, njihovi ljubljenci na terenu pa so izgubili s Celjem z 0:2. Navijači so se vedli nešportno in neprimerno, saj so med potekom tekme na tribuni prižgali več bakel, dimnih bomb ter aktivirali večjo količino pirotehničnih sredstev in te odvrgli na igralno površino, zaradi česar je bila tekma prekinjena za sedem minut.

“Ob tem pa moramo izraziti razočaranje zaradi kaznovanosti na tekmi s Celjem, ko je navijaška skupina Green Dragons praznovala 25-let obstoja. Menimo, da je NZS v tem primeru pokazala ogromno pomanjkanja občutka za nogometni spektakel in je reagirala v pustem, birokratskem slogu. Green Dragons so z dejavnostmi, povezanimi s praznovanjem spoštljivega jubileja, ogromno prispevali k ozaveščenosti o slovenski ligi in so naš skupni produkt nemerljivo propagirali. O dogodkih pred tekmo so poročali vsi največji slovenski tiskani, televizijski in spletni mediji, posnetki spektakularne kulise slavja ob Ljubljanici in koreografij ter navijanja severne tribune, kjer je navijaška skupina Green Dragons nastanjena, pa so s pomočjo svetovnega spleta obkrožili svet. Skozi številne pogovore z vodstvom navijaške skupine smo dosegli velik napredek na področju preprečevanja metanja pirotehničnih sredstev na igrišče. Na tekmi s Celjem smo bili temu priča po zelo dolgem času, zato se nam zdi sklicevanje disciplinskega sodnika NZS na predkaznovanost neumestno,” so zapisali v Olimpiji.

STA


Najbolj brano