Odpira se druga fronta

Danes bodo na sporedu prve tri četrtfinalne tekme slovenskega nogometnega pokala. Na dveh bosta primorske barve zastopala Gorica in Luka Koper.

Welle N
Welle N'diaye (v modrem dresu) zaradi rdečega kartona ne bo igral v Kidričevem  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA, KOPER > Gorico in Aluminij čaka drugi medsebojni obračun v štirih dneh.

Aluminij : Gorica

Novogoričani so v soboto slavili s 4:1 ter si priigrali dragocene točke in samozavestno popotnico pred prvo pokalno tekmo v Kidričevem. Izločilni boji so sicer poglavje zase, še posebej tisti, ki upoštevajo seštevek dveh tekem. Tega se zavedajo tudi v novogoriškem taboru. ”Prvenstvena zmaga je že preteklost. V Kidričevo gremo po dober rezultat, a brez kalkulacij, ki bi se lahko maščevale. Od svoje igre ne bomo odstopali, a hkrati moramo ohraniti zbranost,” je pred tekmo ocenil novogoriški trener Miran Srebrnič. S pomočnikom Florijanom Debenjakom in trenerjem vratarjev Borutom Mavričem je bil v udarni enajsterici, ki je pred dobrimi desetimi leti v Kidričevem proti Aluminiju osvojila drugi naslov pokalnih prvakov.

V pretekli sezoni se je novogoriška pokalna zgodba končala prav v četrtfinalu, kjer jih je izločil velenjski Rudar. Tokrat imajo priložnost, da naredijo korak naprej in tudi spomladanski del sezone nadaljujejo na dveh domačih frontah. Aluminiju se bo v pokalu zoperstavila spremenjena zasedba, brez dveh strelcev z medsebojne prvenstvene tekme. Zaradi rdečega kartona v Kidričevem ne boWelleja N'diayeja, Nejc Praprotnik pa toži nad bolečinami v kolenu in bo le na klopi. V konkurenco se zato vrača rekonvalescent Miha Mevlja.

Triglav : Luka Koper

Koprčani imajo na Kranj in njihov nogometni ponos Triglav slabe spomine. Maja jim je Triglav zaprl vrata v obljubljeno nogometno Evropo, pred tremi tedni pa je doma dokončno razgalil krizo nogometne filozofije Milivoja Bračuna in je Koper doma ponižal s 4:0. Naslednik Rodolfo Vanoli koprske ladje iz viharnih še ni naravnal v mirnejše vode. “Pričakujem zahtevno tekmo, saj tekmec kaže, da je v formi. V Kranju jim moramo zabiti zadetek, da bi potem delo lahko mirneje dokončali doma,” meni predsednik kanarčkov Andrej Poljšak.

Vanoli ima sicer na voljo skoraj vse igralce, tudi napadalca Dragana Čadikovskega, ki je očitno nared po manjši poškodbi, kazen je odslužil Ivica Guberac. Pokal je sicer rezervna pot v nogometno Evropo, ima pa - vsaj tako je bilo razumeti pred prvenstvom - v klubskih načrtih enak pomen kot državno prvenstvo. Pričakovati je sicer, da bo trener znova posegel v sestavo enajsterice, potem ko jo že v Velenju temeljito premešal. Najbrž Vanoli še išče pravo kombinacijo, ki bi prinesla prepoznavno igro in rezultate. Opaziti pa je, da precej stavi na Mateja Pučka, ki ima veliko svobode v igri. ASO, RM


Najbolj brano