Odločitev bo padla na Stamford Bridgu

Nogometaši španskega Atletica iz Madrida in angleškega Chelseaja so se v današnji prvi polfinalni nogometni tekmi evropske lige prvakov razšli brez golov.

Jose Mourinho je gostujoči strateg Atletica iz Madrida Foto: Alessandro Bianchi
Jose Mourinho je gostujoči strateg Atletica iz Madrida Foto: Alessandro Bianchi

MADRID > Prva polovica polfinalnega dejanja v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini med Atleticom in Chelsejem na madridskem štadionu Vicente Calderon se je končala brez golov, končna odločitev o potniku na finalno tekmo, ki bo 24. maja v Lizboni, bo tako padla čez dober teden dni na londonskem Stamford Bridgu. V sredo bo v španski prestolnici na sporedu še prva polfinalna tekma med Realom in Bayernom iz Münchna.

Vodilna zasedba španskega in drugouvrščena angleškega prvenstva sta v prvem in večji del drugega polčasa prikazali zelo disciplinirano igro. V uvodnih tridesetih minutah praktično ni bilo "izletov" ali nenadzorovanih posameznih vložkov, igralci obeh ekip so do najmanjših potankosti izpolnjevali napotke argentinskega trenerja Diega Simoneja in portugalskega gostujočega stratega Joseja Mourinha.

Za prvo razburjenje v obojestranski šahovski predstavi je poskrbel gostujoči vratar Peter Čech, ki je v 15. minuti nerodno posredoval in si pri tem poškodoval desni komolec ter svoje mesto med vratnicami prepustil Avstralcu Marku Schwarzerju. Do konca prvega polčasa je igra potekala med obema lazenskima prostoroma. Nekoliko več pobude je bilo na strani gostiteljev, ki so si najlepšo priložnost priigrali v 34. minuti, žoga pa je po strelu Maria Suareza s 25 metrov švignil mimo leve vratnice Schwarzerja.

V začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, jalovo premoč so imeli "colchonerosi", strnjena obramba Londončanov pa je delovala praktično brez napak. Tu in tam je zazevala kakšna razpoka, a prave nevarnosti za Schwarzerja ni bilo.

Na prvi polfinalni tekmi zelo obrambno naravnani Chelsea, ki je v 73. minuti ostal še brez poškodovanega kapetana Johna Terryja, se je še v največji skušnjavi znašel v 76. minuti, ko je Schwarzer s konicami prstov zaustavil žogo po natančnem prostem strelu Gabija s 25 metrov, ter dve minuti kasneje, ko je turški "rezervist" Arda Turan z glavo streljal mimo vrat. V nadaljevanju je bilo še nekaj poskusov domačih nogometašev z razdalje, a obramba Chelseja je ostala nepremagana.

Stadion Vicente Calderon, gledalcev 50.000, sodniki: Eriksson, Klasenius, Wärnmark, Johannesson, Strömbergsson (vsi Švedska).

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Raul Garcia (od 86. Villa), Gabi, Mario Suarez (od 79. Sosa), Koke, Diego (od 60. Arda Turan), Diego Costa.

Chelsea: Čech (od 18. Schwarzer), Azpilicueta, Cahill, Terry (od 73. Schürrle), A. Cole, Mikel, David Luiz, Ramires, Lampard, Willian (od 94. Ba), Torres.

Rumeni kartoni: Gabi, Miranda; Lampard, Mikel.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano