Obrambni okopi so spet zdržali

V Celju je odločil zadetek branilca Bojana Đukića in prav v tem slogu - branjenje izida - je bolj ali manj minila celotna tekma. Celje : Luka Koper 0:1 (0:1).

Mož odločitve je bil srednji branilec Bojan Đukić, ki je edini zatresel mrežo na celjskem stadionu (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Mož odločitve je bil srednji branilec Bojan Đukić, ki je edini zatresel mrežo na celjskem stadionu (fotografija je iz arhiva) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

CELJE >Koprski nogometaši so vpisali četrto zmago zapored in se z njo utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Mož odločitve je bil srednji branilec Bojan Đukić, ki je edini zatresel mrežo na celjskem stadionu.

Stadion Arena Petrol, gledalcev 550, sodnik Jug (Čiginj) 6,5. Strelec - 0:1 Đukić (21). Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Centrih, Verbič, Bajde, Kolsi, Rapnik, Gobec (od 46. Medved), Plesec (od 77. Žurej), Tomažič-Šeruga (od 56. Ivanović). Trener: Marijan Pušnik. Luka Koper: Nenezić 7, Palčič 6, Perger 6,5, Hadžić 6, Đukić 6,5, Čovilo 7, Guberac 6,5, Žibert 6 (od 65. Tom 5,5), Popović 5,5 (od 85. Črnigoj -), Bradaschia 5, Čadikovski 5,5 (od 61. Brečević 6). Trener: Rodolfo Vanoli. Rumeni kartoni: Verbič, Medved, Centrih; Bradaschia, Perger, Nenezić; rdeč karton: Brasdaschia (54, 2xR).

Celjani so bili sicer večino tekme aktivnejši, a jim ob zbrani koprski obrambi, ta je že na četrti tekmi zapored proti Celju ostala nepremagana, ni uspelo unovčiti niti dejstva, da so večino drugega polčasa igrali z igralcem več.

Koprčani so v Celju povedli v 21. minuti iz svoje prve prave priložnosti. Ivica Guberac je izvedel prosti strel, podal v kazenski prostor, kjer je Đukić z glavo ugnal Matica Kotnika. Celjani so imeli pobudo, a je koprska obramba dobro opravljala svoje delo. Kar precej strelov domačih je bilo nenatančnih, so pa bili gostitelji zelo nevarni v 20. minuti, ko je Gregor Bajde zadel vratnico. Ob polčasu je zaradi udarca v obraz moral iz igre domači veteran Sebastjan Gobec, ki naj bi imel počeno čeljust.

Koprčani so od 54. minute igrali z igralcem manj, saj je Daniel Bradaschia, ki je bil tokrat neviden, zaradi prekrška dobil drugi rumeni karton.

Kljub trudu pa domačim ni uspelo unovčiti številčne premoči. Koprčani so zadrževali žogo, kolikor se je dalo, vendar so izpeljali tudi nevarno akcijo v 75. minuti, ko je Marko Krajcer preprečil veselje Denisu Popoviću. Slednji je bil blizu potrditve koprske zmage v 84. minuti, a bi se lahko odločil za boljšo rešitev, dve akciji pa je spletel Ivan Brečević in to je bilo s koprskega zornega kota bolj ali manj vse.

Plus: ko je izid 1:0, je ob opisani igri to najbolj pozitivna stvar. Minus: malo priložnosti, nevidna zvezna vrsta, defenziva ...

“Menim, da smo odlično igrali, posebej v prvem polčasu, slabše v drugem. Koper je prišel z destruktivno taktiko, nogometa se praktično ni igralo, in se dobro branil. Nenatančni smo bili v zaključevanju akcij,” je menil domači trener Marijan Pušnik, ki zagotovo ni prvi, ki je ošvrknil koprski način igre v zadnjem obdobju. “Moji igralci dvigujejo formo, dobro igramo v obrambi, medtem ko moramo še precej popraviti napadalni del igre. Pozna se utrujenost, posebej v zvezni vrsti nisem imel na voljo igralcev, ki bi osvežili igro,” pa je menil koprski trener Rodolfo Vanoli. Dejstvo je, da so bili Koprčani tokrat tekaško podrejeni, Vanoli pa jim je do jutri dal prosto.

RM, STA


Najbolj brano