Novogoriški potop v 93. minuti

Nogometaši Gorice so še na drugem zaporednem gostovanju ostali praznih rok. Po porazu z 1:2 v Kidričevem jih je z enakim izidom ugnal še kranjski Triglav, ki je prekinil niz treh zaporednih porazov.

Nogometaši Gorice so tudi na drugem zaporednem gostovanju ostali praznih rok Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice so tudi na drugem zaporednem gostovanju ostali praznih rok Foto: Leo Caharija

KRANJ> Novogoriška popotnica pred dvobojem z Gorenjci je bila vse prej kot dobra. Poleg Sandija Arčona, ki se je sredi preteklega tedna podal v Izrael, trener Miran Srebrnič ni mogel računati niti na pomoč napadalca Krisa Jogana, ki kot posojen nogometaš Verone zaradi zapletov s papirji ni mogel pomagati soigralcem v Kranju. Od prve minute sta v ofenzivnem delu ekipe tako zaigrala donedavna mladinca Sandi Bremec in Alen Pavić.

Športni center, gledalcev 400, sodnik Glažar (Hajdina) 6. Strelci - 1:0 Đurković (27), 1:1 Poplatnik (31 ag), 2:1 Šujica (93). Triglav: Pelko 6, Šturm 6,5, Roškar 6, Sever 6 (od 80. Nazić -), Jelar 6, Đurković 6,5 (od 56. Šujica 7), Ovčina 6, Dolžan 6, Poplatnik 6,5 (od 85. Đurić -), Kongnyuy 6, Pokorn 6,5. Trener Siniša Brkić; Gorica: Simčič 6, Celcer 6, Gregorič 6, A. Jogan 6, Širok 6,5, M. Mevlja 6,5, Vetrih 6,5, N'diaye 5,5, Žigon 6 (od 89. Kadrija -), Pavić 6 (od 81. Dornik -), Bremec 6 (od 71. Jakovljević -). Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Poplatnik, Roškar, Nazič; Vetrih. Rdeč karton N'diaye (36).

Za povrh tudi zdravstvena slika nekaterih prvokategornikov ni bila najbolj spodbudna: vratarja Vasjo Simčiča v zadnjih dneh muči poškodba, Miha Mevlja pa se je pred tekmo boril z vročino. Na drugi strani tudi izhodišča gostiteljev niso bila najboljša. Izgubili so zadnje tri dvoboje, pri čemer niso uspeli zatresti mreže tekmeca. To jim je na razmočenem igrišču uspelo v 26. minuti, ko je gol Novogoričanov po akciji, ki je močno dišala po nedovoljenem položaju, zatresel Enis Đurković. Gostje so bili do zadetka boljši tekmec, a niso konkretizirali svoje premoči. Imeli so kar nekaj poskusov oziroma priložnosti, a strelci niso bili dovolj natančni. Zato pa na izenačenje ni bilo treba dolgo čakati. Že pet minut po vodstvu gostiteljev, so slednji z avtogolom spet vzpostavili rezultatsko ravnotežje. V 36. minuti pa je sledila še ena hladna prha za Novogoričane. Welle N'diaye je zaradi nespretnega prekrška na sredini igrišča in strogi odločitvi sodnika dobil neposredni rdeči karton. Izključitev je pustila posledice, a so Novogoričani vendarle zdržali do odmora.

PLUS: Novogoričani so tudi na sedmi prvenstveni tekmi zatresli mrežo tekmeca; skoraj uro so se upirali gostiteljem z igralcem manj. MINUS: še na drugem zaporednem gostovanju so ostali praznih rok; Kranjčani so proti Novogoričanom dosegli gol več kot v preteklih šestih krogih.

Dobršen del drugega polčasa so gostje uspešno onemogočali domače poskuse, dogajanje na zelenici, ki jo je zalival dež, pa so zaznamovale prekinitve. Za gol nevarne akcije so bile sila redke in kazalo je, da bodo gostje klub številčnemu primanjkljaju in težkim igralnim razmeram, ki so zahtevale veliko energijsko potrošnjo, vendarle odnesli točko iz Kranja. Remi so držali v rokah dobrih 90 minut, potem pa je v sodnikovem podaljšku rezervist Blaž Šujica meril s kakih 20 metrov, žoga pa se je odbila od dveh novogoriških igralcev, prevarala Simčiča in končala v mreži za drugo zmago Triglava pred domačim občinstvom. “ Žal mi je fantov, ki so dali vse od sebe, a na koncu ostali praznih rok. Dogodki na tekmi nam niso šli na roko. Upam, da se nam bo ob naslednji priložnosti to povrnilo,” je po tekmi povedal novogoriški trener Miran Srebrnič. ASO


Najbolj brano