Novogoričani povezani s knapi

Nogometaši Gorice bodo drevi z Rudarjem odprli niz petih tekem, ki utegnejo v prihodnjih dveh tednih razkriti, ali so evropski cilji uresničljivi in ali lahko na naslednjem obračunu z Mariborom 12. aprila ogrozijo štajerski primat.

Massimo Coda (v modrem dresu) se bo z Matejem Eterovićem meril za primat na lestvici strelcev  Foto: Jure Batagelj
Massimo Coda (v modrem dresu) se bo z Matejem Eterovićem meril za primat na lestvici strelcev  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA >Usoda Novogoričanov je prepletena z velenjsko. Kar tri od naslednjih petih dvobojev bodo odigrali z Rudarjem. Soseda na lestvici se bosta v športnem parku drevi pomerila v prvenstvu, v sredo pa v Velenju že na prvi pokalni tekmi. In kaj takšno zaporedje pomeni v kontekstu prvega medsebojnega obračuna? ”Ne delam razlik med tekmami. Vse so enako pomembne. Trenutno smo osredotočeni na prvo, ki sledi, torej prvenstveno. V nogometu je treba razmišljati od tekme do tekme. Vsaka je zgodba zase,” je pojasnil trener Gorice Luigi Apolloni.

Naslednji dnevi ne bodo razburljivi le na igrišču, pač pa tudi v pisarnah športnega parka. ND Gorica se z Društvom mladi nogometaš Gorica, ki je pred tremi meseci dobilo novo vodstvo, (še) ni uspel pogoditi o plačilu zaostalih obveznosti do mladinske šole. Dolg naj bi znašal vsaj 40.000 evrov. V tem kontekstu utegne biti problematična pridobitev licence. Dokumentacijo morajo prvoligaški klubi predložiti do konca tega meseca.

Novogoričanom v letošnji sezoni še ni uspelo ugnati Velenjčanov. Izhodišče je torej podobno kot pred uvodnim spomladanskim obračunom z Domžalami. Domač trener pa bolj kot na negativno bilanco v medsebojnih dvobojih opozarja na (ne)zbranost v končnicah tekem. Z Rudarjem so jeseni na ta način izgubili vsaj štiri točke. Elvis Bratanović, ki je pozimi zapustil velenjske vrste, je v športnem parku izenačil izid v 86. minuti. Najboljši strelec Mate Eterović pa je na stadionu Ob jezeru gostiteljem priigral zmago v sodnikovem podaljšku. Tudi prva spomladanska kroga sta potrdila novogoriške težave v zaključkih tekem, a posledic na srečo ni bilo. Proti Domžalam je vratar Alex Cordaz v sodnikovem podaljšku ubranil enajstmetrovko Joshui Parkerju, Zavrčani pa so pred tednom dni le ublažili poraz.

“Rudar je igriva ekipa, ki je vselej aktivna in ne popušča. Zato moramo ohraniti pozornost do zaključnega sodnikovega žvižga,” je pojasnil Apolloni, ki bo tokrat imel skoraj popolno zasedbo. Po odsluženi kazni se v moštvo vračajo Amedej Vetrih, Luca Berardocco in Alessandro Favalli. Tudi Abel Gigli utegne biti nared že za pokalno tekmo z Rudarjem.

Drugi rekonvalescent Tine Kavčič pa je še v zaostanku s pripravljenostjo. Več težav, zlasti s sestavo obrambne vrste, imajo pred drevišnjo tekmo Velenjčani. Trener Jernej Javornik ne more računati na Ivana Knezovića, Davida Kašnika in Aleša Jeseničnika.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano