Novogoričani odločno do zmage

Pisana zasedba iz Nove Gorice je pod Parminim “mecenstvom” uspešno začela sezono. Večino tekme v Kranju je bila boljši in nevarnejši tekmec od prav tako dodobra spremenjenega Triglava in zasluženo vpisala prve tri točke na prvenstveno lestvico. Rezultat je bil 0:1 (0:1).

Massimo Coda je Gorico popeljal do vodstva Foto: Leo Caharija
Massimo Coda je Gorico popeljal do vodstva Foto: Leo Caharija

KRANJ > Novogoričani so tekmo precej odločneje začeli kot domači nogometaši. Hitro so si priigrali nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj natančni, prvo lepo priložnost pa so zapravili v 16. minuti, ko se je Welle Ndiaye sam znašel pred Žanom Pelkom, ki pa je bil v dvoboju uspešnejši.

V 22. minuti so prvič resneje zagrozili tudi domači, ko je po kotu streljal Dinnyuy Kongnyuy, vendar je bil Alex Cordaz na mestu. Sledilo je še nekaj dobrih posredovanj obeh vratarjev, a izid se ni spremenil - vse do 42. minute. Takrat je po kotu z glavo zadel razpoloženi Massimo Coda in Gorico popeljal do vodstva.

V uvodu drugega polčasa je bila Gorica blizu podvojitve prednosti, ko je Saša Aleksander Živec najprej z močnim strelom zadel vratnico, odbito žogo pa poslal čez gol. V 62. minuti je Amedej Vetrih zatresel prečko kranjskega gola. Gosti so zahtevali zadetek, a so sodniki menili, da žoga ni prešla golove črte, tako da je ostalo pri 0:1.

V končnici tekme so domači malce bolj pritisnili proti goriškim vratom, vendar jim kakšne resnejše, konkretnejše akcije ob nepovezani igri na sredini igrišča ni uspelo izpeljati.

Triglav bo v 2. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Domžalah, Gorica pa bo dan prej gostovala pri Krki.

STA


Najbolj brano