Novogoričani klonili proti “strupu”

Nogometaši Domžal so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Gorico z 1:0 (0:0).

Utrinek iz tekme Domžale vs. Gorica marca lani Foto: Leo Caharija
Utrinek iz tekme Domžale vs. Gorica marca lani Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Domžalska ekipa je tudi v Novi Gorici upravičila naziv “strup” za domače ekipe. Varovanci Stevana Mojsilovića so zmagali že na petem zaporednem gostovanju, že drugič v sezoni tudi v Novi Gorici (Gorica je zmagala v Domžalah). Junak njihove 13. zmage je vratar Nejc Vidmar, ki je v 47. minuti ubranil enajstmetrovko. Za Gorico, ki v spomladanskem delu do zdaj še ni zabeležila poraza, pa je sledila kazen v 55. minuti, ko je v polno zadel Žiga Kous. V 72. minuti so domači v polju ostali še brez igralca, zaradi drugega prekrška je sodnik izključil Janija Šturma.

Začetek je napovedoval živahno tekmo. Novogoričani so takoj prevzeli pobudo, krenili v napad, Domžalčani pa so prežali na hitre protinapade. Že v četrti minuti so maloštevilni gledalci videli priložnost na obeh straneh, pred domžalskimi vrati se je po strelu Šturma izkazal vratar Vidmar, po protinapadu pa se je v ugodnem položaju znašel Darko Zec, a streljal mimo vrat.

Po živahnem začetku pa se je tekma hitro umirila, do nove priložnosti je minilo precej časa. V 38. minuti so si jo priigrali domači, a je bil po prodoru in podaji Nejca Praprotnika strel Mihe Mevlje z glavo nenatančen. Na drugi strani se mu je le minuto pozneje oddolžil Kous. Domžalčani so bili v zadnjih minutah prvega dela nevarnejši, tako je Goran Vuk v 40. minuti že obšel vratarja Vasjo Simčiča, a mu je veselje preprečil Miha Gregorič, le nekaj trenutkov pozneje pa je eno priložnost zapravil Zec. Za to bi kaj lahko sledila kazen, saj je Praprotnik v izdihljajih polčasa lepo izvedel prosti strel, toda Vidmar je žogo odbil v kot.

Domžalski vratar pa je pravi junak postal na začetku drugega dela, ko je po prekršku Erika Janže Praprotnik izsilil najstrožjo kazen, strel z bele točke tudi sam izvedel, a Vidmar ga je v medsebojnem dvoboju premagal. To je gostom vlilo dodatnih moči, Zec in Vuk bi lahko kaznovala zapravljeno enajstmetrovko, kar ni uspelo njima, je uspelo Kousu, ki je v 55. minuti z natančnim strelom zaključil lepo akcijo Domžalčanov.

Po vodstvu so gostje še okrepili obrambo, domači pa so postajali vse bolj nervozni, nekdanji igralec Domžal je tako v dveh minutah storil dva nespametna prekrška, s katerima si je prislužil predčasno pot v slačilnico. Številčno oslabljeni so sicer še poskušali izenačiti, a so bili pri poskusih nenevarni.

Sodnik Slavko Vinčić je v zadnjem delu tekme spregledal prekršek nad goriškim branilcem Miho Gregoričem enega od domžalskih nogometašev. Gregorič je končal v bolnišnici z zlomljenim nosom.

STA


Najbolj brano