Novi akterji v ekipah, nova zgodba

Zmagi (Olimpija, Maribor) in remija. Takšen je izkupiček Triglava v zadnjih štirih prvenstvenih krogih. Danes bodo pozitiven niz Kranjčanov skušali prekiniti nogometaši Gorice. Ta konec tedna se torej začenja tretja četrtina državnega prvenstva.

Novogoričani (v modrih dresih) so v Kranju favoriti Foto: Leo Caharija
Novogoričani (v modrih dresih) so v Kranju favoriti Foto: Leo Caharija

KRANJ > Novogoričani so ga odprli 14. julija s prvo od treh zmag v gosteh. V Kranju so namreč slavili z 1:0. Od takrat se je precej spremenilo, ne le vremenske okoliščine, ki so naenkrat postale zimske. V obeh ekipah so se zgodili občutni premiki.

Gostitelji, ki že vrsto let delujejo na domala amaterski zasnovi, so medtem še skrčili proračun in igralski kader. Moštvo je po odhodu Dušana Kosića spet prevzel domači dežurni gasilec Siniša Brkić, ki dobro pozna klubski ustroj in gorenjsko miselnost. Hitro je povezal niti igre, uveljavil primerjalne prednosti in prikril pomanjkljivosti. Kdor se ni prilagodil novi kranjski stvarnosti, je moral oditi. Petar Stojanović, Davor Bubanja in Jalen Pokorn so že preteklost. Pokorn in Bubanja sta imela vidno vlogo in bila tudi v prvi enajsterici Kranjčanov v uvodnem prvenstvenem krogu.

Na drugi strani je tudi novogoriška udarna postava v dobrih štirih mesecih pošteno prevetrena. Med nosilci igre ostajajo edini strelec s tekme v Kranju Massimo Coda, vratar Alex Cordaz, Saša Aleksander Živec. Amedej Vetrih, Matija Širok in Welle N'diaye so prav tako v ožjem izboru. Kaj pa ostali? Tine Kavčič, ki je bil v prvih 13. prvenstvenih tekmah član udarne enajsterice, je po štirih dvobojih, ko ga ni bilo v zapisniku, na tekmi v Celju sedel na rezervno klop. Floriano Vanzo se je vrnil v Parmo. Jani Curk je jeseni branil barve ajdovskega tretjeligaša. V Brda pa so se kot dvojno registrirani igralci oziroma posojeni nogometaši preselili Alessio Codromaz, Robi Jakovljević, Jaka Kolenc in Boštjan Frelih. Slednja sta na kranjsko igrišče stopila v drugem polčasu.

Če se je kopica nogometašev obeh ekip zamenjala, pa je zanimivo, da je sodnik ostal isti kot na prvi medsebojni tekmi v Kranju. Pravico bo namreč delil Miran Bukovec iz Lendave.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano