Nova ajdovska zgodba

Ajdovščina se vrača na članski nogometni zemljevid. Pretekli teden je po administrativni poti dobila tretjeligaša. Škou Nagode si najprej želi obstati v ligi.

AJDOVŠČINA > V klubu menijo, da je bila odločitev odbora za nujne zadeve pri Nogometni zvezi Slovenije pravilna. Naj spomnimo: Cerknica se je odpovedala napredovanju, odbor pa se je odločal med Biljami, ki so zasedle zadnje mesto v 3. SNL zahod in Ajdovci, ki so osvojili drugo mesto v enotni primorski nogometni ligi. Sklep je sprožil precej ogorčenja pri Biljencih. Ajdovci menijo, da je bila odločitev logična oziroma skladna s prakso preteklih let.

“Odločitev, da se prijavimo, smo sprejeli tik pred dvanajsto oziroma neposredno pred žrebom, saj nismo bili seznanjeni z dogajanjem, z izstopom Cerknice in s posledičnim dopolnjevanjem lige. Sklep o naši uvrstitvi v tretjo ligo smo seveda sprejeli z zadovoljstvom, saj smo se tudi v preteklo sezono podali s ciljem napredovanja,” je pojasnil predsednik kluba Marko Nagode.

In kaj novega prinaša tretjeligaška realnost, ki se je zgodila (ne)pričakovano? ”Organizacijsko smo pripravljeni, saj smo tretjo ligo imeli v mislih že od konca ajdovske prvoligaške zgodbe v članski konkurenci. Zahteve, tudi finančne, bodo nekoliko večje, a jih bomo zmogli. Nekoliko več težav je z dopolnitvijo igralskega kadra. Jedro s trenerjem Igorjem Mozetičem ostaja, potrebnih pa bo seveda še nekaj okrepitev. Tu v prvi vrsti mislim na levega bočnega igralca, štoperja in napadalca, ki pa je nasploh iskano blago v vseh ligah. Zavedamo se, da bo tekmovanje precej zahtevno, a tudi svojevrstna priložnost oziroma izziv,” je pojasnil Nagode.

Nekaj novincev oziroma povratnikov se je sicer že priključilo ekipi. Iz Brd se je v Ajdovščino vrnil Sani Mulahmetović, blizu temu pa je tudi Andraž Ivanovič. Članski ekipi so Ajdovci dodali donedavnega mladinca Aljaža Bajca. Pri klubu bi si seveda želeli, da bi se moštvu priključil še kdo od fantov, ki so končali mladinsko šolo v Novi Gorici in izvirajo iz ajdovskega nogometnega bazena, a bo to glede na načrte ND Gorica težko uresničljivo.

Nogometna šola Ajdovščina, s katero so v klubu povezani, je pretrpela kar nekaj izgub ob propadu članskega nogometa v mestu burje. Pri vzpostavitvi nogometne piramide brez težav ne gre. Mladinska in kadetska ekipa sta tako izpadli iz druge lige.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano