Nova Gorica premagala Muro s 3:1

Nogometaši Gorice so v drugem krogu prve slovenske nogometne lige doma premagali Muro s 3:1 (2:0).

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> V srečanju ekip z velikimi denarnimi težavami sta obe ekipi lovili prvo prvenstveno zmago v sezoni. Muraši so v prvem krogu proti Rudarju osvojili le točko, mladi Novogoričani pa so bili nemočni proti prvakom iz Maribora, zato so v drugi zaporedni tekmi na domačem igrišču želeli popraviti vtis. In so tudi ga, predvsem po zaslugi Dejana Žigona, ki je dosegel “hat-trick”.

Razpoložena Plut in Žigon

Dejstvo, da Prekmurci v prvih 45 minutah niso niti enkrat streljali na gol, le enkrat izvajali kot (še to v zadnji minuti) in da so naredili le tri prekrške, dobro ponazarja premoč domače ekipe v prvem delu. Sobočani so delovali utrujeno, povsem drugače kot gostitelji, ki so imeli terensko premoč in bili precej bolj nevarni.

Razpoložena sta bila predvsem Vito Plut ter Dejan Žigon, ki sta stalno grozila tekmecem. Prvi s prodori, drugi pa z zaključki. Žigon je imel kar nekaj priložnosti, dve je tudi izkoristil. Najprej je bil že v šesti minuti po podaji Pluta uspešen z nogo, v 33. minuti pa je dokazal, da zna streljati tudi z glavo. Vmes sta bila nenatančna tudi Dino Martinović in Amedej Vetrih.

Mura ostala na igrišču z igralcem manj

Nenatančen poskus Hrvata Mateta Eterovića je napovedoval napadalnejšo Muro, ki pa je že v 53. minuti ostala z igralcem manj na igrišču. Denis Kramar je zaradi prekrška nad Sandijem Arčonom prejel rdeč karton, kar pa ni zmanjšalo želje, da se novogoriškem igralcem predstavi v boljši luči kot v prvem delu.

Takoj po izključitvi je imela nekaj sreče, da je Martinović s prostega strela zadel le okvir vrat, v 65. minuti pa je znižala zaostanek, potem ko je bil po kotu, ki ga je izvedel Dragan Jelić, v kazenskem prostoru najvišji Nusmir Fajić. Muri je gol dal krila in že kmalu je imel Fajić priložnost za izenačenje, ki pa je ni izkoristil. Kazen pa je prišla v 76. minuti, ko je po dveh zapravljenih priložnostih svoj tretji gol dosegel Žigon, po podaji Alena Paviča se je sam znašel pred gostujočim vratarjem Filipom Drakovićem.

Stadion v športnem parku, gledalcev 400, sodniki: Šart (Prevalje), Kresnik (Radlje), Ploj (Miklavž).

Strelca: 1:0 Žigon (6.), 2:0 Žigon (33.), 2:1 Fajić (65.), 3:1 Žigon (76.).

Gorica: Simčič, Celcer, Vetrih, Širok, Žigon (od 88. Dornik), Arčon (od 69. Pavič), Plut (od 79. K. Jogan), Martinović, M. Mevlja, Gregorič, A. Jogan.

Mura: Draković, Cipot, Majer, Bohar, Horvat, Kramar, Fajić, Janža, Jelić (od 81. Gruškovnjak), Eterović (od 68. Sreš), Maruško.

Rumeni kartoni: Celcer, Vetrih, K. Jogan, Pavič; Fajić, Jelić.

Rdeč karton: /.

STA


Najbolj brano