Nogometaši Luke Kopra dosegli pomembno zmago

Nogometaši Luke Kopra so v 34. krogu 1. slovenske nogometne lige v gosteh premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

Matej Pučko je zadel zmagoviti gol za Koprčane (fotografija je arhivska) Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Matej Pučko je zadel zmagoviti gol za Koprčane (fotografija je arhivska) Foto: Zdravko Primožič/Fpa

VELENJE> Koprski nogometaši so v boju za tretje mesto dosegli pomembno zmago. Izbranci Milivoja Bračuna bodo po današnjem zmagoslavju v Šaleški dolini v zadnjih dveh tekmah najprej na domačem igrišču gostili kranjski Triglav in nato gostovali pri prvaku iz Maribora, medtem ko Velenjčane najprej čaka gostovanje v Novi Gorici, v zadnjem krogu pa bodo gostili Nafto.

Velenje, stadion Ob jezeru, gledalcev 300, sodniki: Žganec (Ljubljana), Kopač (Spodnja Idrija), Kresnik (Radlje ob Dravi). Strelec: 1:0 Pučko (70.). Rudar: Fink, Rošer, Majcen, Črnčič, Purišić, Berko (od 18. Stojnič), Podlogar (od 81. Tolimir), Žinko, Klinar, Dedič, Bizjak (od 84. Jeseničnik). Luka Koper: Hasić, Blažič, Guberac, Brečević, Posavec (od 76. Handanagić), Popović, Aganović (od 89. Štulac), Bagarić, Đukić, Palčič, Pučko (od 83. Smrtnik). Rumeni kartoni: Črnčič, Purišić, Rošer, Bizjak; Blažič, Aganović, Palčič.

Koprska zasedba je odločno začela tekmo in takoj prevzela pobudo proti oslabljeni domači ekipi, ki ni mogla računati na številne poškodovane igralce in kaznovanega prvega vratarja Bobana Savića. A njihova terenska premoč je kmalu zvodenela, v nadaljevanju so se v težkih vremenskih razmerah in na razmočenem igrišču bolje znašli domači nogometaši.

Predvsem aktiven je bil Matej Podlogar: najprej je v 23. minuti sprožil močan strel, ki je zletel mimo vrat, le minuto kasneje pa je bil po podaji Uroša Rošerja z glavo ponovno nenatančen. Gostitelji so si v prvi polovici tekme priigrali še eno priložnost, po strelu Dejana Purišića pa se je izkazal gostujoči vratar Ermin Hasić.

Koprčani so v drugi polovici tekme vendarle zaigrali malce bolj aktivno, v osmi minuti nadaljevanja pa je glavni sodnik Mitja Žganec - po prekršku nad Bojanom Đukićem - pokazal na 11-metrovko. Odgovornost je prevzel Ivica Guberac, a ga je domači vratar Gregor Fink “prebral” in zaustavil njegov strel. Nogometaši iz Istre so se po zapravljeni priložnosti vendarle pobrali, za njihovo veselje pa je v 70. minuti poskrbel Matej Pučko, ki je izkoristil napako Purišića in z 12 metrov zatresel domačo mrežo.

Gostitelji so po prejetem golu poskušali izid poravnati, še najbližje zadetku pa so bili v 76. minuti, ko je Hasić bravurozno zaustavil strel z glavo Denisa Klinarja. Do konca tekme so imeli jalovo pobudo, a točke so odšle v Koper.

STA


Najbolj brano