Nogometaši Luke Koper skočili na tretje mesto

Po sinočnji zasluženi zmagi proti neposrednim konkurentom iz Domžal se koprskim nogometašem nasmiha uvrstitev v evropska tekmovanja. Tekmo, ki je bila čvrsta in napeta, kot se za derbi spodobi, so ves čas imeli pod nadzorom. Luka Koper : Domžale 3:0 (1:0).

V 22. minuti je Matej Mavrič Rožič iz enajstih metrov vratarja Vidmarja poslal v eno stran, žogo pa v drugo - 1:0 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V 22. minuti je Matej Mavrič Rožič iz enajstih metrov vratarja Vidmarja poslal v eno stran, žogo pa v drugo - 1:0 Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Začelo se je nekoliko slavnostno, ko so se občinstvu predstavili kadeti, ki so se na turnirju Nereo Rocco prebili do polfinala in poželi zaslužen aplavz, čeprav se zvočniki niso usmilili spikerja Sandija Jermana.

Koper, stadion Bonifika, gledalcev 1200, sodnik Perić (Kranj) 6. Strelci - 1:0 Mavrič Rožič (22, iz 11m), 2:0 Brečević (61), 3:0 Štulac (85). Luka Koper: Nenezić 6,5, Blažič 6,5, Rožič Mavrič 6,5, Hadžić 6,5, Štulac 7 (od 87. Migliorini -), Guberac 6 (od 90. Pučko -), Črnigoj 7, Bagarić 7, Bradaschia 7,5, Galešić 7, Brečević 8 (od 77. Mendy -). Trener: Rodolfo Vanoli. Domžale: Vidmar 5, Dobrovoljc 5, Skubic 5, Knezović 6 (od 46. Požeg Vancaš 5,5), Korun 5,5 (od 46. Majer 5,5), Janža 5,5, Gorenc Stankovič 5,5 (od 77. S. Vuk -), Kous 6, G. Vuk 5,5, Osmanaj 6, Čadikovski 5. Trener: Stevan Mojsilović. Rumeni kartoni: Bradaschia, Bagarić; Skubic, Kous.

Domžalčani so začeli nekoliko previdnejše, z napadalcem Čadikovskim in s pomočnikoma Goranom Vukom in Osmanajem nekoliko v ozadju. Koprski trener Vanoli se ni izneveril tradicionalni postavitvi z dvema napadalcema, brez kaznovanih Čovila in Đukića, na klopi pa je pustil Pučka in dal prednost Bagariću.

Uvodne minute so minile v klasičnem nameščanju merilnih naprav, pobudo pa so pričakovano v nogah imeli gostitelji, ki so bili v 13. minuti blizu zadetku. Galešić je imel na voljo prosti strel z desne strani v višini kazenskega prostora. Pred vrati se nista znašla Črnigoj in Brečević, zato je Vidmarju uspelo uloviti žogo. Toda potem sta v kazenskem prostoru trčila Skubic in Brečević, sodnik Perić pa je dosodil najstrožjo kazen, ki jo jeuspešno izvedel Mavrič-Rožič. Zatem so možje v črnem - točneje pomočnik Boris Ploj z napačno presojo prepovedanega položaja - nemalo razburili občinstvo in akterje. Nadaljevanje polčasa so zaznamovali še trije dogodki - poskus Kousa in obramba Nenezića, dvojna podaja Bradaschie in Brečevića ter podaja pred gol, ki jo Guberac ni izkoristil, zatem pa prodor Galešića, ki je nastreljal vratarja Vidmarja.

Plus: Novogoričani so sploh prvič v letošnji sezoni izpeljali rezultatski zasuk in dosegli prvo zmago po skoraj dveh mesecih. Minus: daljša slaba obdobja v igri, ki se jim spomladi primerijo predvsem na gostovanjih, tokrat niso bila kaznovana z izgubo točk.

Gostujoči trener Mojsilović je v začetku drugega polčasa opravil že dve menjavi in s tem jasno pokazal, da ga zanima samo popoln napad svojih igralcev. Toda, njegove zamisli se niso uresničile. Koprčani so potrpežljivo čakali na svoje priložnosti in bili nekajkrat blizu zadetku - Bradaschii je v panterskem skoku preprečil Vidmar, nadaljevala sta Guberac in Štulac, v 61. minuti pa je mrežo dokončno spletel sinoči odlični Brečević, ki je izkoristil oklevanje Dobrovoljca in neposrečen izlet Vidmarja. Oba je obšel in nato skoraj razparal mrežo. S tem je bilo tekme praktično konec. Koprčani so gostom prepustili jalovo pobudo in prežali na protinapade. ROK MAVER


Najbolj brano