Nogometaši Kopra in Gorice od Avstrije do Reke

Začetek nove nogometne sezone se nezadržno bliža, povsem nogometne teme pa vse bolj potiskajo v ozadje ostala dogajanja v in okrog klubov.

Nogometaši Kopra in Gorice se pripravljajo na novo sezono (fotografija je iz arhiva) Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Nogometaši Kopra in Gorice se pripravljajo na novo sezono (fotografija je iz arhiva) Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER, NOVA GORICA> Vsaj za koprske privržence bo že v ponedeljek eden od vrhuncev letošnje sezone - na Bonifiki bo namreč gostoval nekdanji evropski in svetovni klubski prvak Crvena zvezda. V četrtek so Koprčani v Dekanih premagali Šenčur, ki jih je izločil v pokalu NZS, s 6:1. Dvakrat je zadel Lotrič, po enkrat pa Pučko, Kamenčič, Popovič in Matej Mavrič Rožič. Slednji še ni podpisal pogodbe z rumeno-modrimi, saj še išče ugodno ponudbo v tujini.

Tudi Novogoričani so imeli v četrtek delovni dan. V Avstriji so izgubili z Wackerjem z 2:3 (zadela sta Vito Plut in Sandi Bremec). V ponedeljek ob 17. uri se bodo v športnem parku soočili z Istro, v sredo pa je predvideno gostovanje na Reki. “Zadovoljen sem s prikazano predstavo v Avstriji. Na treningih delamo dobro, mladinci, ki so se priključili, so obetavni in zavzeti. Občutek je dober, a treba je biti potrpežljiv. Potrebujemo tudi izkušnje, zato bi bilo dobrodošlo, da bi zadržali nekatere igralce, ki so v pretekli sezoni imeli vidno vlogo,” je aktualne razmere razčlenil Srebrnič.

Negotova naj bi bila še usoda vratarjev Vasje Simčiča in Darka Brljaka ter Alena Jogana. Pretekli teden je seznam odhodov podaljšal Rok Buzeti, ki pa naj ne bi bil zadnji v vrsti. Finančna slika medtem ostaja nespremenjena. Predsednik ND Gorica Robert Vrtovec naj bi se z novogoriškim županom Matejem Arčonom sestal prihodnji teden, ko bo predvidoma znana tudi sestava ekipe za novo sezono.

ASO, DES


Najbolj brano