Nogometaši Hita Gorice v Domžalah kot doma

Jesenski trend na dvobojih med Domžalami in Hitom Gorico se je nadaljeval, spet so bili uspešnejši gostje. Dragocene točke v boju za evropsko vozovnico sta prinesla Plutova gola.

Vito Plut (v modrem dresu v ospredju) je z dvema zadetkoma zapečatil  usodo gostiteljev Foto: Leo Caharija
Vito Plut (v modrem dresu v ospredju) je z dvema zadetkoma zapečatil usodo gostiteljev Foto: Leo Caharija

DOMŽALE> Nogometaši Hita Gorice so znova potrdili svojo nepredvidljivost. Ko najmanj pričakuješ, pokažejo največ - in obratno. Zlasti na gostovanjih, kjer so vknjižili že sedmo prvenstveno zmago, so prava tempirana bomba. Če so po domačem učinku celo v spodnjem delu lestvice, pa po izkupičku zunaj novogoriškega športnega parka gledajo v hrbet le Mariborčanom.

Domžale, šp. park, gled. 500, sod.: Goričan (Loče) 6. Strelci: 0:1 Plut (32), 0:2 Plut (51, 11m), 2:1 Živec (90). Domžale: Vidmar 6, Skubic 6, Knezović 6, Elsner 5,5, Ihbeisheh 5 (od 54. Brezovački 5), Teinović 6 (od 62. Krcić 5,5), Hanžič 5,5 Drevenšek 6 (od 46. Živec 6,5), Zatkovič 5,5, Pekič 6, Radovanović 5,5. Trener: Darko Birjukov. Hit Gorica: Brljak 7, Buzeti 7, Gregorič 7, Zarifović 7, A. Jogan 6,5, Kovačević 7, N'diaye 7, Komac 7 (od 84. K. Jogan -), Arčon 6 (od 65. Žigon 6), Galešić 6,5, Plut 7,5 (od 80. Martinović -). Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Knezović, Pekič, Ihbeisheh, Hanžič; K. Jogan. Rdeč karton: Knezović (89, 2xR).

Tri točke iz Domžal so zlata vredne. Dosegli so prvo spomladansko zmago, s katero so se spet povzpeli na tretje mesto in se hkrati otresli nevarnega tekmeca na poti v Evropo.

Domžalčani, ki so v zimskem premoru največ trgovali, so po zmagi s Koprčani doživeli drugi zaporedni poraz. Potopil jih je jeseni najboljši novogoriški strelec Vito Plut, ki je na najboljši možni način utišal kritike. Novogoričani so z okrepljeno sredino igrišča, spet je zaigral Nebojša Kovačević, začeli podjetno, čeravno Plut še ni naravnal merilnih naprav. Po tem, ko je na drugi strani strel Marka Drevenška zaustavil okvir vrat, je že bilo moč domnevati, da čaka Novogoričane v Domžalah srečen dan. Potrditev je prišla v 32. minuti, ko je Plut v slogu prekaljenih strelcev izkoristil uporabno podajo Roka Buzetija in poskrbel za hladno prho za Domžalčane. Ti bi skorajda zmrznili še pred odmorom, ko se je v lepi priložnosti znašel tudi Sandi Arčon.

Gostitelji so v prvem polčasu dvakrat zaman zahtevali enajstmetrovko. Zato pa je Vojko Goričan dosodil najstrožjo kazen za Novogoričane po posredovanju Roka Hanžiča nad Wellejem N'diayejem v kazenskem prostoru. Plut je podvojil novogoriško vodstvo, s katerim so si gostje na stežaj odprli vrata do treh točk.

Pozitivna stran: po dveh remijih prva spomladanska zmaga; ravnotežje v zvezni vrsti. Negativna stran: še vedno premajhen izkoristek priigranih priložnosti.

Domžalčani so sicer nekajkrat zapretili, a je bil v vratih vselej na pravem mestu njihov nekdanji soigralec Darko Brljak. Saša Aleksander Živec, ki je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, je poskrbel zgolj za častni zadetek gostiteljev. Še prej so najstrožjo kazen po posredovanju nad Krisom Joganom zahtevali tudi Novogoričani.

“Odigrali smo najboljšo spomladansko tekmo. Z boljšim izkoristkom priložnosti bi lahko že prej razblinili vse dvome o zmagovalcu,” je komentiral novogoriški trener Miran Srebrnič. ASO


Najbolj brano