Niza Olimpije in Gorice se nadaljujeta

Slab rezultatski niz nogometašev Gorice se tako kot dober Olimpijin nadaljuje. Ljubljančani so potrebovali 20 minut svoje značilne igre, da so spravili tekmo v želene tirnice in pospravili tri točke z zadetkom bivšega člana Gorice Vicenteja. Gorica : Olimpija 0:1 (0:1).

Na tekmi med Gorico (v modrih dresih) in Olimpijo je bilo tudi nekaj akrobatskih vložkov
Na tekmi med Gorico (v modrih dresih) in Olimpijo je bilo tudi nekaj akrobatskih vložkov 

NOVA GORICA> Gorica in Olimpija sta v zadnjem obdobju uprizorili precej, če ne kakovostnih, pa vsaj razburljivih predstav. Včeraj je bilo obojega le za vzorec.

Športni park, gledalcev 600, sodnik Šart (Prevalje) 6. Strelec - Vicente (12). Gorica: Simčič 6,5, Širok 6, Gregorič 6, Kadrija 6, Celcer 5,5, Mevlja 6,5, Vetrih 6 (od 83. Dornik -), Žigon 6, M'bedi 5,5 (od 46. Pavić 5,5), Praprotnik 5 (od 56. Bremec 5,5), N'diaye 5,5. Trener: Miran Srebrnič. Olimpija: Džafić -, Jović 6,5 (od 22. Sarasola 6), Salkić 7, Zarifović 6,5, Delamea Mlinar 6,5, Božič 6, Lovrečič 6, Omladič 6,5, Zorc 6,5 (od 61. Baskera 6), Nikezić 5,5, Vicente 7 (od 85. Valenčič -). Trener: Andrej Razdrh. Rumeni kartoni: Širok, Kadrija, Dornik; Delamea Mlinar, Božič.

Ljubljančani so gostiteljem hitro vsilili svoj slog igre, pri čemer niso naleteli na resnejši odpor. Novogoričani, ki v udarni enajsterici niso imeli poklicnega napadalca - to vlogo je po sili razmer opravljal Welle N'diaye - so se opredelili za izrazito obrambo postavitev. “V tekmo smo šli premehko. Po prvotnem načrtu bi morali biti bolj agresivni in Ljubljančanom preprečiti, da razvijejo svojo igro. Žal nam to ni uspelo,” je po tekmi povedal domači bočni branilec Matija Širok.

Dvoboj se je prelomil že v 12. minuti, ko je prodor in asistencoErika Salkića v zadetek pretvoril Vicente. Le nekaj minut kasneje se je v idealni priložnosti znašel tokrat nerazpoloženi Nikola Nikezić, a je bil Vasja Simčič dobro postavljen. Novogoričani so se sicer poskušali pomakniti bližje Olimpijinim vratom, a pri tem niso bili pretirano uspešni. Preveč energije so izgubljali v posamičnih vložkih, bili pa so tudi brez pravih zamisli, kako ogroziti vrata tekmeca, ki se v prvem polčasu ni pretirano naprezal pri onemogočanju poskusov Novogoričanov. Precej bolj konkretni so bili Ljubljančani, ki so zatresli tudi okvir vrat.

Plus: prvič po šestem krogu so prejeli manj kot dva zadetka na tekmi; na papirju ugodnejši razpored v prihodnje. Minus: Novogoričani še drugič v treh tekmah niso zatresli mreže tekmeca, res pa je da sta bila na drugi strani Maribor in Olimpija.

V drugem delu prvega polčasa so Ljubljančani nadzirali dogajanje na igrišču, kar je ob bolj ali manj nemočnih gostiteljih pomenilo samo eno: uspavanko na igrišču. Ta se je nadaljevala tudi na začetku drugega polčasa. Domači trener Miran Srebrnič, je aktiviral sveže moči, ki naj bi prinesle nekaj več dinamike v ofenzivnih poskusih, a pravega učinka z izjemo jalove terenske pobude ni bilo. Domači gledalci so tako imeli več opravka s sodniško trojko - ki še zdaleč ni bila prepričljiva, a ni vplivala na končni rezultat - kot z merjenjem moči med tekmecema. Novogoričani so imeli dve priložnosti. Enkrat se N'diaye ni najbolje znašel v vlogi napadalca, drugič pa je Dejan Žigon iz prostega strela meril za las nenatančno.

“Sicer ni bilo videti, da bi imeli precej dela v obrambi, a smo se morali kar potruditi. Zasluženo smo zmagali, pri čemer bi lahko že v prvem polčasu razrešili dvome o zmagovalcu. Novogoričanov nikakor ne gre odpisati, verjamem, da bodo prekrižali načrteše marsikomu,” je povedal Aris Zarifović. Optimističen je tudi Matija Širok: “Morala je nekoliko upadla, a potrebujemo le en pozitiven rezultat, da bi se ponovno dvignila. Liga je izenačena, verjamem, da bomo spet ujeli želeni ritem.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano