Nič še ni izgubljenega

Kot vse kaže, vreme le ne bo tako neusmiljeno, kot je bilo sprva napovedano, a kljub temu se dvoboj Slovenije in Rusije popoldne na Bonifiki obeta v prej zimskih kot jesenskih razmerah. Sloveniji v kvalifikacijah za prihodnje evropsko prvenstvo do 21 leta trenutno slabo kaže, saj je v drugi predtekmovalni skupini na predzadnjem mestu - skupaj z Estonijo je zbrala 5 točk.

Tomaž Kavčič Foto: Leo Caharija
Tomaž Kavčič Foto: Leo Caharija

KOPER > Vodi Danska z 11, druga je Rusija z desetimi, sledi Bolgarija z osmimi točkami. Zadnja je Andora s točko.

Na igrišču z umetno travo na Bonifiki bo ob 13. uri dobrodelna nogometna tekma Pod zastavo dobrote med ekipama humane zvezdice Slovenije in Rusije. Med drugimi bodo igrali predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, koprski župan Boris Popovič, nekdanji nogometaši Marko Simeunović, Gregor Židan, Đoni Novak, trener Bojan Prašnikar, nekdanji alpski smučar Mitja Dragšič, boksar Dejan Zavec, predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič in drugi. Na ruski strani bodo med drugimi sodelovali predsednik zveze trenerjev in nogometašev Rusije Vladimir Valerjevič Leončenko, nekdanji vrhunski umetnostni drsalec Ilija Averbuh, nekdanji nogometaš Sašo Vorobjev (igral je tudi za Gorico), vratar olimpijskih prvakov iz leta 1988 Aleksej Prudnikov ...

Slovenska tekmeca v tem delu tekmovanja bosta Rusija in Bolgarija. Slovenci bodo Ruse gostili ob 15.30 na koprski Bonifiki. V gosteh so z njimi v Khimkiju sicer izgubili, vendar pokazali, da zmorejo igrati tudi z reprezentanco, katere igralci redno igrajo v najmočnejši ruski ligi. “Tekmo z Rusi jemljemo kot vsako drugo. Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim. Gre za standardne igralce prve ruske lige in posledično je jasna njihova kakovost. Zelo dobro igro smo prikazali že pri njih. Po eni individualni napaki smo prejeli odločilni gol, a tekma bi se lahko končala tudi neodločeno. Igramo doma, zato si seveda želimo zmagati,” pravi selektor Tomaž Kavčič, ki je imel vse igralce na voljo šele na včerajšnjem treningu, ker so nekateri morali biti na voljo Rudarju in Mariboru v zaostalih prvenstvenih in pokalnih tekmah. ”Tega, da nismo vedno popolni, smo že vajeni, s tem se ne smemo obremenjevati. Rusija je močan tekmec, zato potrebujemo tudi podporo s tribun,” si je na koncu spodobnega obiska zaželel Kavčič. Ljubitelji nogometa bodo na tekmo, ki se bo pričela ob 17.30, imeli prost vstop.

V pripravi na tekmo je imel nemalo težav, saj sta na zbor prišla poškodovana najboljša strelca Enej Jelenič in Andraž Šporar, ki je zaigral načet že na zadnji prvenstveni tekmi med Domžalami in Olimpijo, saj so ga na tribuni opazovali ogledniki tujih klubov. Ti bodo danes tudi v Kopru, zanj naj bi se najbolj zanimali prav ruski klubi. Med gledalci pa bo tudi članski selektor Srečko Katanec, ki bo pogledal, če je v mladi vrsti kak igralec, ki bi se lahko v naslednjem ciklusu pridružil članom. Največ trenutno obeta prav napadalec Ljubljančanov, a je njegov nastop še vprašljiv, medtem ko naj bi Jelenič začel v prvi postavi.

Za koprske gledalce bi magnet ob slednjemu morala biti tudi peterica nosilcev igre domačega prvoligaša.

ROK MAVER


Najbolj brano