Neymar izbral Barcelono

Barcelona je dobila pomembno zmago v dvoboju z večnim rivalom iz Madrida. Največja španska nogometna kluba se nista pomerila na nogometni zelenici, temveč sta se borila za čudežnega dečka brazilskega nogometa Neymarja, ki je po tehtnem premisleku izbral dres blaugrane.

Brazilskega čudežnega dečka bodo po novem spotikali v španskem prvenstvu Foto: Paulo Whitaker
Brazilskega čudežnega dečka bodo po novem spotikali v španskem prvenstvu Foto: Paulo Whitaker

BARCELONA > Enaindvajsetletnik, ki ima sicer pogodbo s Santosom še do poletja 2014, je vendarle izbral, kje bo nadaljeval kariero. Po socialnem omrežju je sporočil, da se bo pridružil Barceloni. "V ponedeljek bom podpisal pogodbo z Barcelono. Rad bi se zahvalil vsem navijačem Santosa za krasnih devet let," je sporočil novopečeni igralec katalonskega nogometnega velikana.

Veliki prestop so potrdili tudi na Nou Campu: "Barcelona in Santos sta se dogovorila o vseh podrobnostih transferja Neymarja da Silve Juniorja. Brazilski napadalec bo dres blaugrane nosil najmanj naslednjih pet sezon," je prestop potrdila Barcelona. Neymar je v zadnjih štirih letih, kljub mladosti, igral v prvi postavi Santosa in v tem obdobju prispeval 156 golov in 77 asistenc na 256 tekmah. Podrobnosti prestopa še niso znane.

STA


Najbolj brano