Nemke bodo visoka ovira

Slovenska ženska nogometna reprezentanca se te dni pripravlja v Kopru, kjer bo jutri odigrala kvalifikacijsko tekmo za SP. Slovenke se bodo pomerile z evropskimi prvakinjami Nemkami.

Slovenska dekleta se bodo v soboto ob 15.45 na koprskem stadionu pomerila z evropskimi prvakinjami Nemkami Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenska dekleta se bodo v soboto ob 15.45 na koprskem stadionu pomerila z evropskimi prvakinjami Nemkami Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca se je včeraj predstavila na tiskovni konferenci na koprski Bonifiki. Pred njo je druga tekma kvalifikacij za SP 2015. Naša dekleta se bodo jutri ob 15.45 na koprskem stadionu pomerila z evropskimi prvakinjami Nemkami. Selektor Damir Rob je pred tekmo povedal:

“Nimamo česa izgubiti, lahko pa ogromno pridobimo. Lahko povem, da so igralke zelo motivirane. Nemke so absolutni favorit. Tekmeca spoštujemo, vendar se ga ne bojimo. Skušali bomo igrati svojo igro. Ne bomo parkirali v šestnajstmetrski prostor.”

Kapetanka Anja Milenković, sicer članica avstrijskega Sturma, je dodala: “Zavedamo se, kdo so naše tekmice, a jih skušamo z igralkami razumeti kot vsake prejšnje. Zelo dobro treniramo, strokovni štab nas je dobro pripravil. Veselimo se tekme in komaj čakamo, da se začne. Nemke bi rade prisile, da se bodo morale maksimalno potruditi.”

V Kopru je selektorju na voljo 20 igralk. Med reprezentantkami je tudi branilka Manja Benak iz Mirna, sicer članica madžarskega kluba Ferencvarosi Torna. Tudi naše nogometašice vse pogosteje odhajajo v tujino, saj je denarja in priložnosti za dokazovanje doma še precej manj kot v moški konkurenci. Tako že sedem naših nogometašic igra v tujini. Slovenke imajo sicer spodbudno popotnico, saj so na prvi kvalifikacijski tekmi na Slovaškem premagale tamkajšnjo reprezentanco s 3:1. Pred jutrišnjo tekmo v naši kvalifikacijski skupini vodi Irska (4 točke) s tekmo več pred Nemčijo, Slovenijo (po 3), Hrvaško (1), Slovaško in Rusijo (po 0).

Po jutrišnjem dvoboju v Kopru se bo reprezentanca preselila v Velenje, kjer se bo 30. oktobra na tretji kvalifikacijski tekmi za SP pomerila še z Irsko.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano