Negotovo bo do konca

Če je še pred tednom dni kazalo, da utegneta 33. in 34. krog razrešiti še preostale uganke, pa so akterji v prvi slovenski nogometni ligi poskrbeli, da bo končnica prvenstva še zanimiva.

Dejan Žigon (v modrem dresu) bo v preostalih dveh krogih lovil strelsko lovoriko  Foto: Leo Caharija
Dejan Žigon (v modrem dresu) bo v preostalih dveh krogih lovil strelsko lovoriko  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Jasno je, da je Maribor prvak in da sta si vozovnici za evropsko ligo zagotovila Olimpija kot drugouvrščena ekipa in Celje - če bo seveda dobil licenco - kot pokalni finalist. Neznanki sta pravzaprav še dve: kdo bo osvojil tretje mesto in preostalo evropsko vozovnico ter kdo bo kot zadnjeuvrščeni izpadel. V preteklih dveh krogih se je položaj zasukal. Če so še pred tednom dni delnice Luke Kopra in Aluminija kotirale visoko, pa je razplet pretekli konec tedna obudil upe Domžal v boju za tretje mesto in Mure za dodatne kvalifikacije. Sredin 35. krog in nedeljski zadnji krog pa utegneta vnovič premešati karte.

V 34. krogu prve SNL so se med nogometaši primorskih klubov najbolj izkazali - 6 - Mevlja, 4 - Gregorič, 3 - Živec, 2 - Bradaschia, 1 - Nenezić. Vrstni red: 42 - Mevlja, 41 - Simčič, Žigon, 32 - Čovilo, 31- Guberac, 28 -Vetrih, 23 - Nenezić, 21 - Popović, 20 - Gregorič, Pučko, 18 - Črnigoj, 17 - Brečević, 16 - Galešić, Mavrič Rožič ... Strelci: 15 - Žigon, 10 - Brečević, 6 - Pučko, 5 - Čadikovski, Guberac, 4 - Vetrih, N'diaye, 3 - Čovilo, Mendy, Galešić ...

Ko je kazalo, da so Domžale že na kolenih, si je Koper sam zagrenil življenje. Koprčani sicer držijo usodo v svojih rokah, saj imajo ob enakem številu točk boljši medsebojni izkupiček. To v praksi pomeni, da bo - če bosta tekmeca poravnana ob koncu prvenstva - tretje mesto pripadlo varovancem Rodolfa Vanolija. Razpored pušča odprte še vse možnosti: jutri bodo Koprčani gostili Olimpijo, ki je sicer druga v prvenstvu, a hkrati predstavlja hvaležno stranko za gostitelje na Bonifiki. Za povrh pa Ljubljančani na lestvici ne morejo ne naprej ne nazaj. Domžale jutri gostijo podobno “motivirane” Novogoričane, ki pa so po drugi strani najnevarnejši, ko so sproščeni in igrivi.

V zadnjem krogu Koprčani gostujejo pri Celjanih, ki bodo z mislimi že v pokalnem finalu, Domžalčani pa se bodo v Fazaneriji pomerili z ogroženo Muro. Sobočani ne popuščajo ne glede na okoliščine. Lani so naknadno dobili (evropsko) licenco; ali jo lahko v “interesu slovenskega nogometa” čudežno dobijo tudi letos?

Varovanci Mirana Srebrniča so si zagotovili obstanek, morda tudi za daljše obdobje. Zgodba o italijanskih investitorjih naj bi se razpletla še ta mesec, pri čemer se zdi, da je več upanja na srečen konec kot v preteklih poskusih. V preostalih dveh krogih bo z novogoriškega zornega kota na igrišču še največ pozornosti deležne lovu Dejana Žigona na strelsko lovoriko. V soboto ga je na vrhu lestvice prehitel Tavares, ki ima na zelenici močnejšo podporo.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano