Naši danes s Čehi za SP v futsalu

Slovenija še ni igrala na svetovnem futsal prvenstvu. Tja se lahko uvrsti, če bo v dveh tekmah skupno boljša od Češke, ki je igrala na SP leta 2008.

Vlogo Davorja Pertiča bo proti Čehom igral Primož Zorč (levo, na tekmi z Ukrajino) Foto: Futsal.Si
Vlogo Davorja Pertiča bo proti Čehom igral Primož Zorč (levo, na tekmi z Ukrajino) Foto: Futsal.Si

VELENJE> Slovenska futsal reprezentanca bo danes ob 18.30 v Velenju igrala prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na letošnje svetovno prvenstvo. V slovenskem taboru so kljub odsotnosti Damirja Pertiča dobro razpoloženi in pravijo, da bo potnik na SP znan šele po povratni tekmi; ta bo 11. aprila v Pragi.

Selektor Andrej Dobovičnik ima na voljo 13 igralcev, zaradi službenih obveznosti bo manjkal Koprčan Pertič. Na Dobovičnikovem seznamu za tekmi s Češko so Kristjan Čujec (Rios), Sebastijan Drobne, Alen Mordej, Rok Mordej (vsi Dobovec Trgovine Jager), Alen Fetić, Igor Osredkar, Damir Puškar (vsi Predilnica Litija), Rok Grželj (Bronx), Benjamin Melink, Aljoša Mohorič (oba Puntar), Gaj Rosič, Rajko Uršič in Primož Zorč (vsi Oplast).

Kapetan Igor Osredkar: “Nekdo tam zgoraj nam je dal novo možnost. Tega ne smemo zapraviti. S Čehi se lahko kosamo, ne smemo pa pozabiti, da so favoriti.”

“To je še pomembnejša zadeva kot evropsko prvenstvo, če želimo narediti dodaten korak v razvoju futsala. Želimo si na SP, prek dodatnih kvalifikacij imamo možnost, da proti Čehom pokažemo, kaj znamo. Veselim se tekme, vsi pa se zavedamo, da so bili Čehi na vseh EP in SP doslej. Imeli smo ugoden žreb, saj nam Čehi dopuščajo sanje in realne možnosti, da se z zelo dobrimi igrami prebijemo na SP,” je novinarjem povedal Dobovičnik.

Selektor se zaveda, da bo odsotnost Pertiča težko nadomestiti, in upa, da ga bo lahko ustrezno nadomestil Zorč. “Pertiča bomo zelo pogrešali, v določenih obdobjih je bil naš prvi napadalec. A Primožu stoodstotno zaupam, saj je dokazal z igrami, da ga lahko nadomesti. Če bo imel svoj dan, je sposoben igrati tudi na Pertičevi ravni. V zadnjem času je igral zelo dobro, zato upamo, da se Pertičeva odsotnost ne bo preveč poznala,” pravi Dobovičnik in meni, da bodo Čehi, ki igrajo tekme z devetimi igralci in s tem ves čas držijo visok ritem, najbolj nevarni v igri po krilih, kjer znajo pobegniti ob vsaki nepozornosti obrambe. STA


Najbolj brano