Napad reprezentance bo primorski

Selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović bo na jutrišnji prijateljski tekmi proti Grčiji bržčas preizkusil tudi nekaj (primorskih) novincev.

Selektor in kapetan: Slaviša Stojanović (desno) in Samir Handanović Foto: Nebojsa Tejic
Selektor in kapetan: Slaviša Stojanović (desno) in Samir Handanović Foto: Nebojsa Tejic

KUFSTEIN> Na reprezentančnem seznamu za dvoboj z Grki so se znašli tudi Primorci Zlatko Dedić, Tim Matavž, Valter Birsa, Etien Velikonja ter debitant Andraž Struna. Novinca v izbrani vrsti sta še bivša nogometaša Hita Gorice Jasmin Kurtić, ki uspešno igra za italijanskega drugoligaša Varese, ter branilec ukrajinskega Lvova Gregor Balažic., Selektor je na seznam uvrstil tudi mlada reprezentanta Jana Oblaka in Kevina Kampla. V izbrano vrsto se po daljši odsotnosti vrača Mirnes Šišić, mlada upa Rene Krhin in Haris Vučkić pa sta poškodovana. Reprezentanca se na avstrijskem Tirolskem mudi od nedelje. Selektor Slaviša Stojanović je v pogovoru za PN razkril svoja pričakovanja.

“Prvič smo v položaju, da imamo na razpolago večje število treningov za uigravanje določenih taktičnih elementov. Kot krona tega tedna priprav pa bo dvoboj z Grki, na katerem bomo preizkusili vse načrtovane novitete.”

> Ali pripravljate bistvene spremembe glede na zadnja prijateljska dvoboja z ZDA in Škotsko?

“Mogoče bomo dali več poudarka na malce spremenjenih sistemskih postavitvah, priložnost pa bom ponudil tudi kakšnemu novincu.”

> Kdo od novih obrazov bi lahko največ prispeval k prenovljeni reprezentančni podobi?

Slaviša Stojanović: "Primorska je bila vedno produktivna, kar zadeva napadalce. V teh krajih rastejo izjemni igralci.”

“Moram priznati, da tudi sam še nimam definiranih stvari, ker pač moram igralce preizkusiti na treningih in videti kako izpolnjujejo vse zastavljene naloge. Določene odgovore bo zagotovo dala tudi sama tekma, tako da bo ob koncu tedna slika precej bolj jasna in bom lažje vedel od koga lahko več pričakujem.”

> Lahko rečemo, da je reprezentančni napad primorsko obarvan?

"Primorska je bila vedno produktivna, kar zadeva napadalce. V teh krajih rastejo izjemni igralci. Lahko potrdim, da je ta regija redno proizvajala dobre nogometaše. Fantje, ki trenutno sestavljajo napadalno vrsto, so kvalitetni in si zaslužijo priložnost v reprezentančnem dresu."

> Po dvoboju z Grčijo bo avgusta na sporedu še prijateljska tekma z Romunijo, nato pa se bo septembra že začelo zares.

“Dvoboj z Romuni bo že tista prava generalka za začetek kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo. Zavedamo se, da nas čaka izjemno težka skupina, v kateri bo sleherna tekma naporna. Vsaka točka bo pomembna, zato si ne bomo smeli privoščiti večjih spodrsljajev, saj bo zelo težko nadoknaditi morebiten spodrsljaj na domačem terenu. Od prve tekme naprej moramo biti maksimalno pripravljeni, če se želimo enakovredno kosati z zahtevnimi tekmeci.”SIMON MALJEVAC


Najbolj brano