Na zahodu nič novega

Medtem ko nogometaši Hita Gorice in Luke Koper nizajo prijateljske tekme, privržence obeh klubov najbolj zanima, kaj se bo izcimilo iz prestopnega roka.

Medtem ko nogometaši Hita Gorice in Luke Koper nizajo prijateljske tekme, privržence obeh klubov najbolj zanima, kaj se bo   izcimilo iz prestopnega roka Foto: Bostjan Bensa
Medtem ko nogometaši Hita Gorice in Luke Koper nizajo prijateljske tekme, privržence obeh klubov najbolj zanima, kaj se bo izcimilo iz prestopnega roka Foto: Bostjan Bensa

NOVA GORICA, KOPER > Sicer ne bi mogli reči, da so v taboru Luke Koper tresli goro, a v vsakem primeru se je rodila miška. Uprava je na tihem upala, da se bodo znebili katerega od dražjih igralcev, vendar pa se predvsem tujci (beri Hrvati) očitno zavedajo, kakšen je položaj v njihovi ligi.

Vsi prišleki imajo bolj ali manj trdne pogodbe in jim ne pade na kraj pameti, da bi jih v teh negotovih časih razdirali, zato bo obalni prvoligaš v spomladanski del startal praktično z nespremenjeno ekipo. Zapletlo se je tudi okoli prestopa prodajnega aduta Aljaža Strune v Grosseto, kajti Italijani naj bi po dolgotrajnih pogajanjih ponudili zgolj obročno plačevanje odškodnine, ki je bila že v startu precej znižana, na kar pa Koprčani bojda ne pristajajo. Še vedno visi v zraku solidna ponudba Maribora, toda ključni možje rumeno-modrih zagotavljajo, da je njihova alergija na vijolice premočna.

Trener Milivoj Bračun je bil jeseni pogosto slabe volje, zdaj pa sadistično uživa v trpinčenju svojih igralcev, kar mu je pri priči vrnilo nasmeh na obraz: “Ne potrebujemo šminkerskih priprav v mednarodnih centrih, temveč lahko trdo delamo tudi v Kopru.” Sicer pa je Luka Koper na zadnjih srečanjih premagala Simer Šampion s 4:1 (Štulac, Hasič iz 11m, Aganović, Bagarić), proti Interblocku pa je remizirala z 1:1 ob zadetku Brečevića.

Zimska tržnica bo svoja vrata zaprla v torek, a bo prestopni rok v Rusiji in nekaterih drugih vzhodnih državah trajal še ves februar, tako da utegne biti tudi v novogoriškem taboru še vroče. Novogoričani bodo danes z drugoligašem Šenčurjem zaokrožili niz uvodnih prijateljskih tekem, v katerih je trener Miran Srebrnič preizkusil razpoložljive moči, vključno z nekaterimi mladinci. Za strokovni štab je ob dobrodošlih zmagah še pomembnejši vpogled v posamični potencial in pripravljenost igralcev, ki tudi zavoljo zimskih razmer sicer še dopolnjujejo treninge z žogo z vadbo v fitnesu in s tekom.

Z moštvenim uigravanjem bo bržčas postregel prihodnji teden, ko se bodo Novogoričani odpravili v hrvaško Istro, kjer se bodo pomerili s tekmecema po meri. V četrtek se bodo v Medulinu zoperstavili Interju iz Zaprešića, prihodnjo soboto pa bo njihov tekmec v Rovinju Istra iz Pulja. V ekipo se vrača Miha Mevlja, medtem ko se je okrevanje pri njegovem bratu Nejcu zapletlo. Več bo znanega v ponedeljek, ko ga čaka pregled v Valdoltri. Goran Galešić se prav tako še ni priključil moštvu.

ALEŠ SORTA,

BORIS PLANINC


Najbolj brano