Na Bonifiki še pokalni vrhunec

Pretekli krog prve slovenske nogometne lige je, kot kaže, razblinil vse dvome o prvaku, prinesel pa je tudi sedmo menjavo na trenerski klopi od začetka sezone.

Goran  Galešić (desno) je bil proti Mariboru nevaren za nasprotnikova vrata, a vnovič preveč živčen, za kar si je prislužil tudi rumeni karton Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Goran Galešić (desno) je bil proti Mariboru nevaren za nasprotnikova vrata, a vnovič preveč živčen, za kar si je prislužil tudi rumeni karton Foto: Tomaž Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Maribor ima šest krogov pred koncem prvenstva osem točk naskoka pred najbližjima zasledovalcema, Luko Koper in velenjskim Rudarjem. Dejansko jih ima devet, saj imajo vijoličasti s tekmecema, s katerima so že odigrali po štiri tekme, boljšo bilanco v medsebojnih dvobojih. Koprčane in Velenjčane zadnji še čaka, za konec državnega prvenstva na Bonifiki. Sicer pa skoraj ni verjeti, da bi si Mariborčani v preostalih šestih tekmah privoščili vsaj tri ničle, Koprčani ali Velenjčani pa bi medtem vknjižili popoln izkupiček. Če so tako zdesetkani in ranljivi po domačem porazu z Rudarjem odnesli tri točke z Bonifike, potem pomislekov o tem, da bodo osvojili še četrti zaporedni naslov prvaka, ni.

Med primorskimi prvoligaši so se v 29. krogu najbolj izkazali: 6 - Cordaz, 4 - Vetrih, 3 - Guberac, 2 - Boniperti, 1 - Ivetić; v 30. krogu: 6- Finocchio, 4 - Palčič, 3 - Vetrih, 2 - Cordaz, 1 - Simčič. Vrstni red: 51 - Čovilo, 49 - Galešić, Coda, 31- Cordaz, 29 - Lapadula, 32 - Palčič, 31- Vetrih, 28 - Živec, 22 - Nenezić, 16 - Lotrič, Misuraca ...; vrstni red strelcev: 15 - Coda, 10 - Galešić, Lapadula, 7 - Čovilo, Misuraca, 5 - Palčič, 4 - Pučko, Bazzoffia, Živec...

Realno je odprt boj za drugo oziroma tretje mesto, v katerega bi se lahko vmešala Gorica, teoretično tudi Zavrč, ki bo v soboto gostoval v športnem parku. Za novogoriškega trenerja Luigija Apollonija bo glavna težava, kako obdržati tekmovalno napetost pri posojenih igralcih iz Parme do finalnega pokalnega obračuna na Bonifiki, 21. maja. Na zadnjih dveh tekmah je bilo moč opaziti, da jim misli uhajajo drugam, morda že v prihodnjo sezono, ki utegne pred novogoriški klub postaviti vnovična vprašanja, kako in s kom naprej. Če ne drugega, je Massimo Coda še vedno v igri za najboljšega strelca v 1. SNL. Vrh si deli z Matejem Eterovićem, oba pa sta dosegla po 15 zadetkov.

Minuli vikend se je zgodila še sedma trenerska menjava v letošnji sezoni. Zanimivo je, da so z aktualnimi trenerji krenili v prvenstvo klubi, ki so na lestvici razvrščeni od drugega do četrtega mesta. Med njimi sta tudi primorska predstavnika, ki sta v bližnji preteklosti znala poseči po trenerskih rošadah med sezono. Za spremembo so se še jeseni odločili tudi v taboru državnih prvakov, zadnja pa se je pretekli vikend zgodila pri Celjanih, ki jih bo v soboto proti Koprčanom vodil nov trener.

Po četrtem zaporednem porazu je odstopil Miloš Rus, Celjani pred končnico prvenstva nimajo mirnega spanca. Na lestvici se jim je približala novomeška Krka, pa tudi Triglav še ni odpisan v boju za obstanek. Celjane z vrsto obetavnih, a mladih posameznikov, čakata ob strnjenem razporedu zaporedni gostovanji v Novem mestu in Kranju, odločitev o vrstnem redu na dnu pa utegne pasti prav v zadnjem krogu, ko bo Krka gostila Triglav.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano