Mura ugnala Koprčane

Nogometaši Mure 05 so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 3:0 (2:0).

Igor Nenezić danes ni bil v najboljši formi Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Igor Nenezić danes ni bil v najboljši formi Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MURSKA SOBOTA> Nogometaši iz Murske Sobote so prišli do pomembnih treh točk v boju za obstanek in se vsaj začasno odlepili z dna prvenstvene lestvice. V všečnem obračunu so porazili Koprčane, ki se z Domžalami borijo za končno tretje mesto. Muro do konca prvenstva čakata še gostovanje v Kranju in domači obračun z Domžalami, Koprčane pa domača tekma z Olimpijo in gostovanje v Celju.

Sobočani so hitro prišli do vodstva. Damjan Bohar je v sedmi minuti z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Matica Maruška, ki je sprožil, a je koprska obramba blokirala njegov strel, žoga se je odbila do Vedrana Vinka, ki je z desetih metrov žogo potisnil v mrežo gostov. Ti so prvič resneje zagrozili v 18. minuti, ko je Ivan Brečević zgrešil cilj, minuto pozneje pa je na drugi strani izjemno priložnost zapravil Arpad Vaš, ki se je sam znašel pred Igorjem Nenezićem, a šel malce preveč v levo, tako da je ob posredovanju koprskega vratarja zatresel le zunanji del mreže.

V 24. minuti je Nenezića namučil še Rajko Rep z dobrim strelom od daleč. Tri minute pozneje se je moral izkazati tudi Filip Draković po poskusu Jean-Philippa Mendyja z dobrih desetih metrov. V 36. minuti so domači podvojili prednost, potem ko je Bohar prodrl v kazenski prostor, žogo vrnil do Aleša Majerja, ki je z močnim strelom ugnal Nenezića. V 42. minuti so muraši našli novo vrzel v zadnji vrsti Kopra, a te ni uspelo unovčiti Alenu Ploju, ki je bil nenatančen.

V drugem polčasu so prvi nevarnejši strel sprožili gosti, natančneje Goran Galešić s prostega strela z roba kazenskega prostora. Draković je bil na mestu, tako kot nekaj trenutkov pozneje po poskusu Daniela Bradaschie. Vaš je v 50. minuti od daleč skorajda presenetil Nenezića, Vinko pa je v 66. minuti prišel do neoviranega strela z desetih metrov, a je meril točno v koprskega vratarja.

Dve minuti pozneje pa je Matic Maruško odločil tekmo, potem ko je “slalomiral” med koprskimi branilci v kazenskem prostoru in učinkovito končal akcijo s strelom po tleh. V 80. minuti je Vaš od daleč skorajda presenetil Nenezića, ki je bil precej iz svojih vrat, a je zadel prečko. Vinko je v 89. minuti le za malce zgrešil cilj, tako kot tudi Koprčana Miroslav Čovilo in Andrea Migliorini nekaj trenutkov zatem.

STA


Najbolj brano