Mrak za biljenski mrak

Nogometaši Bilj tudi po četrti odigrani tekmi v tretji ligi zahod še naprej ostajajo edina ekipa brez točke. V Tolminu so doživeli tretji poraz v gosteh. Tolmin : Bilje 5:2 (3:1).

Tolminci so dodobra napolnili mrežo gostov Foto: Bogdan Macarol
Tolminci so dodobra napolnili mrežo gostov Foto: Bogdan Macarol

TOLMIN> Domača ničla pretekli teden z Dekančani je očitno pustila posledice pri novincih v ligi. Da bi lahko nadomestili doslej izgubljeno na vselej težkem gostovanju v Tolminu, očitno niso do konca verjeli niti sami.

Igrišče Na brajdi, gledalcev 300, sodnik Šmajc (Kranj) 6,5. Strelci - 0:1 Doplihar (9), 1:1 Mrak (15), 2:1 Mrak (19), 3:1 Kalaković (38), 3:2 Bytyqi (47), 4:2 Urbančič (55), 5:2 Kravanja (83). Tolmin: Baloh 6, Kucalović 6,5 (od 89. A. Rutar -), Lipužič Bratuž 6,5, Matelič 6 (od 75. Kavčič -), U. Rutar 5,5, Kravanja 7, Jarc 6,5, Pavšič 7, N. Rutar 6 (od 46. Urbančič 6,5), Kalaković 7, Mrak 7,5. Trener: David Kanalec. Bilje: Kovačević 5, Likar 5,5, Umek 5,5, Đerić 5, Ostojić 5,5, Kokelj 5,5 (od 32. Zarič-, od 46. Rener 6), Černic 6, Markič 6 (od 60. Omerčević 5,5), Žniderčič 6,5, Doplihar 6, Bytyqi 6. Trener: Darko Gulin.

Trener Darko Gulin je sicer posegel po rošadah igralcev, modela igre in igralnih vlog. Kot se je pozneje izkazalo, s spremenljivim uspehom. Biljenci so sicer sploh prvič v tem prvenstvu povedli z izdatno pomočjo ožje domače obrambe, a njihovo veselje je bilo kratkotrajno.

Tolminci, ki so imeli za sabo pokalnih 120 minut, so menjali, kar so zaradi rdečih kartonov morali. V prvi enajsterici je namesto Daliborja Sokanovića zaigral Valentin Mrak, ki svoje priložnosti skoraj ne bi mogel bolje izrabiti. V 15. minuti je ob statični obrambi Biljencev izkoristil globinsko podajo za učinkovit zaključek, kmalu zatem pa še darilo Miloša Đerića. Tolminci so v pičlih desetih minutah zasukali izid.

Bolj ofenzivna postavitev Biljencev v preostanku prvega polčasa ni obrodila sadov. Tolminci so bili agresivnejši, odločnejši v dvobojih in nenazadnje tudi bolj konkretni.

Gostje so pretili le iz posamičnih akcij. Po eni od teh je Tomaž Žniderčič s strelom z razdalje tudi oplazil okvir vrat. A v polno so pred koncem prvega polčasa spet zadeli gostitelji, ki so šli na odmor z lepo prednostjo.

Drugi polčas je ponudil drugo sliko. Gostje, ki niso imeli več česa izgubiti, so šli na vse ali nič in pritisnili Tolmince na svojo polovico. Odločnejši pristop je že po dveh minutah drugega polčasa obrodil sadove.

Zadetek Ardita Bytyqija je z moštveno predstavo na začetku drugega polčasa gostom podaljšal upanje, a le za deset minut. Po slabšem posredovanju vratarja Steva Kovačevića se je do odbite žoge dokopal osamljeni Rok Urbančič, ki mu ni bilo težko zatresti prazne mreže. Preostanek tekme je bil za opogumljene Tolmince bolj ali manj formalnost. Ranljivi Biljenci so bili namreč pravšnji tekmec za izboljšanje strelske statistike.

“Po pokalnem obračunu smo se osvežili, zato v tem pogledu ni bilo bojazni. Na igrišču smo pokazali, da smo boljši od Biljencev. Izjema je bil morda začetek drugega polčasa, a smo s hitrim golom tekmo mirno pripeljali do konca,” je pojasnil dvakratni strelec pri gostiteljih Valentin Mrak. Eden bolj aktivnih pri gostih Tomaž Žniderčič pa ni skrival razočaranja: “Stara zgodba se ponavlja, morala je na psu. Nekaj bo treba spremeniti. Sicer smo prvi povedli, a smo hitro prejeli gol in to boli. Po drugi strani nimamo niti sreče ne z odbitki, ki končajo pri tekmecih, ne pri zaključnih strelih, kjer centimetri niso naš zaveznik. Vadimo zavzeto, udeležba na treningih je zgledna, a rezultatov ni.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano