Mladost ni ovira

Novogoriška zasedba ima kljub izrazitemu italijanskemu priokusu kar nekaj nepogrešljivih domačih začimb. Ena najmočnejših je 19-letni Tine Kavčič.

Tine Kavčič Foto: Leo Caharija
Tine Kavčič Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Kako pomembno vlogo ima novopečeni član mlade nogometne reprezentance v ekipi Luigija Apollonija, priča naslednji podatek: ob vratarju Alexu Cordazu in prvemu strelcu Massimu Codi je Tine Kavčič edini, ki je doslej odigral vseh 13 prvenstvenih tekem. Ta podatek ima še toliko večjo težo, če upoštevamo številčnost novogoriškega kadra ter tudi taktične in obrambne zahteve novogoriškega strokovnega štaba.

Kavčič ima precej odlik, morda še najpomembnejša za njegov položaj v osrčju obrambe pa je stabilnost ali v nogometnem žargonu povedano ni “kiks igralec”, kar je potrdil tudi v dvoboju z Zavrčem. ”Tekmo smo odigrali, tako kot smo se dogovorili. Čvrst pristop smo ohranili skozi vseh 90 minut, kar nam je prineslo pomembno zmago.”

> Po porazu in remiju so točke prišle kot naročene, ali ne?

“Zmaga je vselej pomembna z vidika samozavesti, pred prvenstvenim premorom pa prinaša tudi potrebni mir.”

> Ste osebno pričakovali, da boste igralec, ki je v pretekli sezoni končal mladinski staž, hitro dobili in tudi izkoristili priložnost?

“Seveda zaupam v lastne sposobnosti, a takšnega razvoja dogodkov vendarle nisem pričakoval. Na priprave sem se šel borit za položaj v ekipi in si ga tudi izboril. Trener mi zaupa in uživam v vsaki minuti igranja.”

> Kaj sta prinesla Luigi Apolloni oziroma razširjeni strokovni štab?

“Trener je bil vrhunski igralec. Izkušnje, ki jih prinaša, so dragocene. Na treningih nam veliko pove o tem, kam in kako se postaviti v obrambi. Precej je taktičnih poudarkov oziroma fines. Sicer pa je celoten strokovni štab odličen in po tej plati se ne moremo pritoževati.”

> Kakšni so moštveni dometi?

“V prvi tretjini prvenstva smo se med seboj tako kot tudi s tekmeci dodobra spoznali. Kot ekipa rasemo. Ko bomo pridobili še nekaj kilometrine in uigranosti, pa bomo še boljši.”

> Na pripravah v Ajdovščini ste se priključili mladi reprezentanci. Kaj pričakujete od petkovega gostovanja na Danskem in dvoboja z Bolgarijo, ki bo 15. oktobra v Novi Gorici?

“Zame bo to nova, a pomembna izkušnja. Kar zadeva pa moštvene perspektive, imamo kakovost, zato verjamem, da lahko premagamo oba tekmeca in izničimo domač spodrsljaj z začetka kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Estoniji.” ALEŠ SORTA


Najbolj brano