Mladi kanarčki so lovili izkušnje

Koprski nogometaši so se včeraj iz Slavonskega Broda vrnili z drugim mestom na tamkajšnjem tradicionalnem spominskem turnirju. Finalu s Slavenom Belupom je nekaj čara odvzela odločitev, da bodo tekmo odigrali mladi kanarčki. Luka Koper : Slaven Belupo 0:2 (0:1).

Na sobotni tekmi so Koprčani (v rumenih dresih) premagali rdečo Cibalio Foto: Rok Maver
Na sobotni tekmi so Koprčani (v rumenih dresih) premagali rdečo Cibalio Foto: Rok Maver

SLAVONSKI BROD> Ker gre za pripravljalne tekme, je odločitev razumlji-va, domači gledalci pa so se večinoma čudili, kako da Koprčani po odlični sobotni tekmi v nedeljo niso tako prepričljivi. A precej jih je vprašalo: “Igrate z drugo postavo, ne?”

Ruščica, memorialni turnir Zvonko Mikolčević, finale, gledalcev 1200, sodnik Mikolčević (Trnjanski Kuti). Strelca - 0:1 Kokalović (9), 0:2 Bušić (39). Luka Koper: Nenezić, Šme, Perger, Hadžić (od 46. Đukić), Blažič, Žibert, Črnigoj, Štulac, Črnigoj, Barišič, Smrtnik (od 76. Palčič), Majcen (od 86. Pučko). Trener: Milivoj Bračun. Slaven Belupo: Pelin, Kokalović, Grgić, Bubnjić, Bušić, Šaban, Vugrinec, Gregurina, Rak, Maras, Batarelo. Trener: Roj Ferenčina. V tekmi za tretje mesto je Sloboda Tuzla premagala Cibalijo z 2:1.

Tako so mlajše koprske moči dobile priložnost za kakovostno predstavo z ekipo, ki sodi v vrh hrvaške lige in je tekmo odigrala na polno. Koprivničani se namreč pripravljajo na nastop v drugem predkrogu evropske lige. “Belupo je bil skupaj z nami najmočnejša ekipa, z drugo postavo je težko pričakovati zmago. No, naši fantje so bili v drugem polčasu bistveno boljši, spustili so ročno zavoro in se otresli pritiska,” je komentiral koprski trener Milivoj Bračun, ki je nekaj časa sedel tudi na trenerskem stolčku farmacevtov iz Koprivnice.

Preden so se Koprčani šele dobro znašli, je Belupo prek branilca in pozneje tudi najboljšega igralca turnirja Elvisa Kokalovića že povedel, potem ko je Domen Črnigoj neuspešno skušal žogo izbiti v polje. Koprčani so bili najbliže vratom tekmeca s prostim strelom kapetana Mihe Blažiča, ki je končal nad golom. Morda bi že kmalu zatem povedli prek Maksa Barišiča, a je sodnik ocenil, da je naredil prekršek v napadu, kar je sprožilo smeh med gledalci. Končni izid je padel pred koncem polčasa, ko je Tomislav Bušić po lepi akciji z desne strani matiral vratarja Igorja Nenezića. V drugem polčasu so Koprčani pokazali več drznosti. V tem je prednjačil Leo Štulac, ki je skupaj z Barišičem imel priložnost za zadetek, nevarnejši pa so bili seveda Koprivničani, ki so z občasnimi lepimi akcijami šolali mlade Koprčane.

Mitja Lotrič je bil po poškodbi na sobotni tekmi v nedeljo že operiran. Natančen pregled je potrdil sume, da je šlo za poškodbo meniskusa, s katerim je že imel težave. Poseg v izolski bolnišnici je opravil dr. Ravnikov. Lotrič ima zaukazane tri dni počitka, nato pa naj bi začel z rehabilitacijo. Na Bonifiko pa naj bi na preizkušnjo prišel nekoliko kontroverzni 19-letni mladenič z britanskim državljanstvom Nikon Jukić, ki je na youtubu znan pod vzdevkom El maestro. Videti je, da zna z žogo, bil je v mlajših selekcijah nekaterih večjih klubov, a očitno je bila težava v njegovem temperamentnem značaju.

“Poznalo se je pomanjkanje izkušenj. Tekmeci so vedeli, kako izpeljati tekmo, ki smo jo začeli naivno. V drugem polčasu smo igrali kot ekipa in poznal se je napredek,” je ocenil Blažič. Ker je bilo na turnirju devet strelcev s po enim zadetkom, so namesto najboljšega strelca razglasili najlepši zadetek. Priznanje je prejel Koprčan Milan Bubalo. “Tako je pač naneslo, videl sem prostor in sprožil. Občutek za te poteze je očitno prirojen,” je povedal Bubalo, ki se je za prestop iz Kule v Koper odločil po prijateljski tekmi v zimskem premoru. “Takrat sem spoznal Koper kot mesto, nogometni objekt in klub. Bilo mi je všeč in zato sem odločil za prestop,” pravi ofenzivni igralec, ki lahko igra na levem ali desnem boku, po potrebi pa tudi v napadu.

Pod obe tekmi je črto potegnil trener Bračun: “V soboto smo s Cibalio odigrali zelo dobro in pokazali, da stopnjujemo formo. Res škoda za poškodbo Lotriča. Sicer še vedno iščemo enega napadalca. Nedeljska tekma je bila za mlade dobra učna ura, spoznavali so drugačne tekmece po moči, teku in hitrosti. V nekaterih delih igre so bili enakopravni, ampak šlo je za to, da vidijo, kje so.”

Gostitelji in NK Posavac so zatrjevali, da je zanje prihod Kopra velika čast, tudi zato, ker vedno teže najdejo kakovostne ekipe. Tudi Koprčani so bili nadvse zadovoljni z gostoljubnostjo. Gledalcev je bilo veliko, žar in šanki so, ko se je skoraj prijetno shladilo, delali s polno paro, za zabavo so še dolgo v noč skrbeli tamburaši.

ROK MAVER


Najbolj brano