Mirenci s pesmijo iz Izole

Ambiciozne Izolane, ki si želijo napredovanja v drugo ligo, je zaustavila Adria in s tem potrdila, da je letošnje tretjeligaško tekmovanje nepredvidljivo. Mirenci so z zmago z 2:0 Izolo tudi prehiteli na lestvici. Izola : Adria 0:2 (0:1).

Gostje iz Adrie (v zeleno-beli opremi) so bili v boju za žogo bolj spretni od domačih Izolanov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gostje iz Adrie (v zeleno-beli opremi) so bili v boju za žogo bolj spretni od domačih Izolanov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA> Tokrat začenjamo pri koncu, ko je v izolski slačilnici vladala grobna tišina, ki bi jo lahko rezal z nožem, iz gostujoče pa je medtem odmevala glasna pesem.

Mestni stadion, gledalcev 200, sodnik Perić (Kranj) 7. Strelca - 0:1 Tribušon (33), 0:2 Zovatto (85). Izola: Rupnik 6, A. Lizalovič 6, Mehić 6, Handanagić 6,5, Stojadinović 5, Burkić 6, Božičič 6,5, Zafred 6 (od 46. Jukan 6), Kremenovič 5,5 (od 46. Đ. Lazarević 6), Peroša 5,5, Podgajski 5,5 (od 75. M. Zemljak 6,5). Trener: Alfred Jermaniš 5,5. Adria: Šuligoj 7, Baša 6, Furlan 6, Jerkič 6, Rojc 6, G. Rožič 6 (od 86. Vuga -), Puš 6, N. Kovačevič 6,5, Eler 6,5 (od 60. Durić 6,5), Zovatto 7 (od 88. Devetak -), Tribušon 7. Trener: Jože Prelogar 6,5. Rumeni kartoni: Burkić, Mehić, N. Kovačevič, Zovatto, Furlan. Rdeči karton: Burkić (55 - 2xRK).

Domači trener Alfred Jermaniš je deloval kot človek, kateremu so potonile vse ladje, v igralskih časih pa ni bil tako potrt niti po najbolj bolečih porazih reprezentance ali Kopra. “Slabo, slabo,” je mrmral med zobmi in v resnici je njegovo moštvo pričelo zaspano ter zgolj čakalo, da se bodo gostje sami premagali. Mirenci so hitro prevzeli pobudo ter preko Elerja in Puša napovedali, da so prišli po tri točke, v 33. minuti pa tudi povedli. Z dolgo podajo so “preskočili” domačo obrambo, do žoge je prvi prišel Patrik Tribušon ter z glavo lepo lobal vratarja Rupnika.

Zadetek je vsaj malce prebudil Izolane, čeprav je treba priznati, da neravno igrišče hudo ovira vsakršne poskuse povezanih akcij, zato imata z obvladovanjem žoge težave celo preverjena tehničarja Božičić ali Jukan. Ob koncu prvega polčasa je dvakrat zapored ušel Kremenovič, toda Zafred je obe polpriložnosti poslal previsoko.

Po prihodu iz slačilnic je že kazalo, da je Izola našla ritem, nato pa jo je presekal nepreviden prekršek Burkića, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno pod tuš. Ob izolskih napadih se je gostom odpiralo vse več prostora, toda Tribušon je v 65. minuti streljal previsoko po odlični akciji celotnega napada.

Filippo Zovatto je pretekli mesec praznoval 43. rojstni dan, s čimer je bojda najstarejši aktivni nogometaš v Sloveniji, vendar se mu leta na igrišču prav nič ne poznajo. Še vedno je zavidljivo hiter, Izolani pa imajo nanj slabe spomine, saj jih je pokopal že lani (takrat sicer v gosteh), ko je še nastopal za Brda.

Gostitelji se kljub igralcu manj niso predali, najlepše priložnosti pa so si ustvarili po strelih z glavo. Peroša je najprej streljal previsoko, ob njegovem drugem poskusu pa je odlično posredoval vratar Šuligoj, ki je vmes spravil v obup še kapetana Mehića. 43-letni Zovatto je ob svojih izkušnjah prežal na protinapade, a je najprej z glavo zgrešil, nato povedel protinapad treh proti dvema, ki ga je zapravil Tribušon, naposled pa v 85. minuti dočakal svoj trenutek. Nebojša Kovačevič je podal z desne, italijanski veteran pa je z glavo rutinirano zatresel mrežo.

Filippo Zovatto, najboljši posameznik dvoboja: “Izola ima zelo močno ekipo in se bo verjetno skupaj z Ankarančani borila za vrh lestvice. Tokrat smo si mi ustvarili dovolj priložnosti, premoremo pa nekaj nadpovprečnih igralcev, ki lahko vedno prinesejo razliko.”

Almir Mehić, kapetan Izole: “Zelo smo razočarani, pravzaprav niti ne vem, zakaj smo odigrali tako slabo. Igrišče je res v katastrofalnem stanju, kar pa ni opravičilo.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano