Mir jim pomeni veliko

Kot smo v torek že poročali, so nogometaši beograjske Crvene zvezde v slovenski Istri na pripravah, ki so jih razdelili na dva dela.

Nogometaši Crvene zvezde dvakrat na dan trenirajo na travniku atletskega stadiona Foto: Anže Furlan
Nogometaši Crvene zvezde dvakrat na dan trenirajo na travniku atletskega stadiona Foto: Anže Furlan

KOPER > Na igrišču atletskega stadiona Beograjčani vadijo dvakrat dnevno, bivajo pa v Portorožu. Priprave pri nas so razdelili na dva dela. Prvega bodo sklenili 28. januarja, po nekaj dneh pa se bodo znova vrnili. Od 1. do 15. februarja bodo znova trenirali v Kopru, le da bodo zamenjali bivališče - iz Portoroža se bodo selili v Hotel Žusterna. Del priprav bo z njimi tudi predsednik kluba Dragan Džajić, ki je zadovoljen z razmerami pri nas.

Crvena zvezda je tako kot mestni tekmec Partizan pojem srbskega nogometa. Trenutno sicer ne preživlja najboljšega obdobja. Časi njenih evropskih uspehov, predvsem naslova evropskega klubskega prvaka leta 1991, so spomin. Njeno ime v naših krajih pa še vedno nekaj pomeni, zlasti priseljencem iz nekdanjih republik bivše Jugoslavije. Kljub nakopičenim težavam imajo rdeče-beli možnost, da po šestih letih prevlade Partizana osvojijo srbski državni naslov.

Zvezdin dolg je znašal več kot 44 milijonov evrov, do zdaj so ga uspeli zmanjšati na približno 30 milijonov. Tudi zato ima klub zožen manevrski prostor pri iskanju primernih igralskih okrepitev. V takih razmerah so lani na čelo članske ekipe pripeljali Slavišo Stojanovića, nekdanjega slovenskega selektorja, ki je uspešno krmaril v nemirnem srbskem nogometnem vsakdanu, čeprav so mu skoraj vsak teden žagali trenerski stolček. Z njim se je v Beograd preselil tudi reprezentant Nejc Pečnik. “Pomembno je, da lahko delamo v miru in se osredotočamo na treninge,” je povedal Dravograjčan. Zvezda je med zimskim premorom druga na lestvici, točko za vodilnim Partizanom (33).

V času bivanja pri nas nameravajo odigrati nekaj prijateljskih tekem. Seznam še ni dokončen in tudi kraji ne. Jasno je, da bodo na Bonifiki 5. februarja igrali s Slobodo iz Tuzle, ki jo vodi Miroslav Blažević - Ćiro, 12. februarja pa z Luko Koper. Nameravajo se pomeriti še vsaj z Gorico in Domžalami.

Prvo prijateljsko tekmo so igrali včeraj popoldne z ankaranskim Mas Techom. Srbi so bili boljši s kar 7:0 (1:0). “Za ta del priprav smo dobro igrali proti ekipi, ki ima v svojih vrstah nekaj bivših prvoligaških igralcev. Še posebej sem zadovoljen, da smo kar pet zadetkov dosegli z igralcem manj,” je tekmo ocenil Stojanović.

RM


Najbolj brano