Milijonske kazni za Manchester City in Paris St. Germain?

Evropska nogometna zveza je angleški Manchester City in francoski Paris St. Germain strogo kaznovala zaradi kršenja pravila o tako imenovanem finančnem fair playju. Angleški in francoski mediji poročajo, da so kluba kaznovali s 60 milijoni evrov, plače v ekipah pa ne smejo več naraščati. Uefa kazni ne komentira.

Evropska nogometna zveza je angleški Manchester City in francoski Paris St. Germain strogo kaznovala zaradi kršenja pravila o tako imenovanem finančnem fair playju Foto: STA
Evropska nogometna zveza je angleški Manchester City in francoski Paris St. Germain strogo kaznovala zaradi kršenja pravila o tako imenovanem finančnem fair playju Foto: STA

LJUBLJANA > Kluboma je ostala prihranjena vsaj izključitev iz lige prvakov, a tudi tukaj bosta imela omejitev, saj bosta za tekmovanje namesto običajnih 25 igralcev lahko prijavila le po 21 nogometašev.

Pri Uefi v torek kazni še niso potrdili. "Odločitve še nismo skomunicirali do konca in danes ne načrtujemo nikakršnega sporočila za javnost," je povedal neimenovani predstavnik Uefe.

Obe ekipi sta zaradi finančne pomoči bogatih lastnikov klubov iz arabskega sveta že dlje tarča kritik na ta račun. Prav s to finančno pomočjo pa naj bi kluba kršila finančni fair play, s katerim želi Uefa preprečiti ekstremne vložke. Zunanji vlagatelji klubom lahko zato pomagajo le pod strogimi pogoji.

STA


Najbolj brano