Mariborski stroj še melje

Presenečenja ni bilo. Mariborčani so že v prvih 15 minutah razblinili vse dvome o zmagovalcu in Novogoričanom nasuli štiri zadetke, po dva v vsakem polčasu, ter se še utrdili na vrhu lestvice. Maribor : Gorica 4:0 (2:0).

Welle N
Welle N'Diaye (na fotografiji v belem dresu) se ni mogel upirati mariborskim naletom Foto: Igor Napast/Večer

MARIBOR >Po četrtkovi zmagi nad Panathinaikosom je mariborski trener Darko Milanič zamenjal polovico udarne enajsterice, v kateri pa sta svoje mesto spet našla Goran Cvijanović in Aleksander Rajčević.

Maribor, stadion Ljudski vrt, sodnik Perić (Kranj) 6,5. Strelci - 1:0 Ploj (10), 2:0 Berić (13), 3:0 Berić (59), 4:0 Vidović (67). Maribor: Handanović 6,5, Milec 6,5, Vidović 7, Rajčević 7, Trajkovski 6,5, Ibraimi 7, Dodlek 6,5, Cvijanović 6,5 (od 46. Komazec 6), Rep 6,5 (od 65. Filipović 6), Berić 7,5, Ploj 7 (od 80. Črnic -). Trener: Darko Milanič. Gorica: Simčič 6,5, Širok 5,5, Gregorič 5,5, Kadrija 5,5, Celcer 5,5, M. Mevlja 5, N'Diaye 5, Vetrih 5 (od 83. Pavić -), Praprotnik 5 (od 46. M'bida 5,5), Žigon 5, K. Jogan 5,5 (od 62. Bremec 5,5). Trener: Miran Srebrnič. Rumena kartona - Ploj; Vetrih.

Prav slednji je že na začetku tekme ogrel dlani novogoriškega vratarja Vasje Simčiča, ki je ubranil strel iz neposredne bližine. To je bila napoved, da evropski uspeh Mariborčanov ni uspaval, ampak jim je dal dodatnega zagona. Novogoričanom, ki so po pokalni tekmi s Tolminom opravili dve spremembi v začetni enajsterici, kjer sta mesto od prve minute dobila Uroš Celcer in Nejc Praprotnik, se je torej obetal težak večer v Ljudskem vrtu. Na tribunah se je sicer zbralo kakih 2000 gledalcev (8 jih je prispelo iz Nove Gorice), ki so že v deseti minuti videli domače vodstvo.

Po lepi podaji Martina Mileca se je sam pred vratarjem Simčičem znašel Alen Ploj, ki je učinkovito nadomestil kapetana Marcosa Tavaresa v začetni enajsterici. Že v 13. minuti pa je bila tekma bolj ali manj odločena. V vlogi podajalca se je znašel Agim Ibraimi, svoj strelski niz pa je nadaljeval Robert Berić. Mariborski vihar se je nato polegel in Novogoričani so lažje zadihali, a izkupiček je bil v napadalnem delu z izjemo nekaj prekinitev in nenatančnih poskusov zanemarljiv.

Bolj razburljivo je bilo pred novogoriškimi vrati v 30. minuti, kjer je Ploj pri posredovanju Simčiča poskušal izsiliti enajstmetrovke, a je prejel rumen karton. Končnica polčasa je bila nato bolj mirna, rezultat in kakovostna razlika pa sta obetala, da bo takšno tudi nadaljevanje.

Plus: po evforiji, ki je zavladala v in okrog Maribora so Novogoričani lahko celo zadovoljni, da so jo odnesli 'le' s štirimi žogami v mreži; poraz ni boleč. Minus: prvič v letošnji prvenstveni sezoni Novogoričani niso dosegli zadetka na tekmi.

Pred drugim polčasom sta oba trenerja opravila po eno menjavo. Vstop Nikole Komazeca namesto Cvijanovića pa je pomenil, da Mariborčani vendarle niso opustili napadalnih ambicij tudi v drugem polčasu. Prvi strel v okvir vrat je pripadel Novogoričanom. Zanj je poskrbel Jean M'bida, ki je zamenjal Praprotnika, a je bil Jasmin Handanović na pravem mestu in žogo odbil v kot. Nato so spet prišle mariborske minute. Strel Rajčevića je v 59. minuti zaustavil okvir vrat, v naslednji akciji pa je zadel Berić. Osem minut pozneje se je med strelce vpisal še Jovan Vidović, ki se je po predložku Ibraimija sam znašel pred novogoriškimi vrati in postavil končni izid tekme.

ASO


Najbolj brano