Mariborčani ubranili pokalni naslov

Nogometaši Maribora so ubranili naslov prvaka pokala Slovenije. Državni prvaki so na koprski Bonifiki v velikem finalu premagali Celje z 1:0 (1:0).

Nogometaši Maribora so ubranili naslov prvaka pokala Slovenije. Na koprski Bonifiki so v velikem finalu premagali Celje z 1:0 (1:0). Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nogometaši Maribora so ubranili naslov prvaka pokala Slovenije. Na koprski Bonifiki so v velikem finalu premagali Celje z 1:0 (1:0). Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Izbranci Darka Milaniča so v ponovitvi lanskega finala znova zmagali. Tokrat so za razliko od lani, ko so potrebovali strele z bele točke, delo opravili že v rednem delu. Drugič zapored so se tako veselili dvojne krone, pokalno pa so osvojili že osmič.

Stadion Bonifika, gledalcev 2200, sodniki: Jug (Tolmin), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana). Strelec: 1:0 Ibraimi (44.). Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Arghus, Viler, Ibraimi, Mertelj, Cvijanović (od 79. Filipović), Mezga, Berić, Tavares. Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Gobec, Zajc, Vrhovec, Verbič, Bajde (od 76. Bajić), Žurej, Srdić (od 60. Plesec). Rumeni kartoni: Vrhovec, Verbič, Plesec.

Prvo resnejšo priložnost so v 11. minuti zapravili Celjani, ko se je za strel od daleč odločil Miha Zajc, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. V 12. minuti so Mariborčani zabili gol prek Aleša Mertlja, ki pa so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja Roberta Berića razveljavili. Zato pa so imeli slovenski prvaki izjemno priložnost za vodstvo v 18. minuti, ko se je Dejan Mezga sam znašel pred Maticem Kotnikom, celjski vratar pa je njegov strel izvrstno obranil.

Štiri minute pozneje se je na drugi strani sam pred mariborskim čuvajem mreže znašel Andraž Žurej, a malce z leve strani za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V 24. minuti je znova zagrozil Zajc, ki je z roba kazenskega prostora žogo poslal le malo mimo mariborskih vrat, v 33. pa je Berić slabo s kolenom zadel žogo pred Kotnikom in jo poslal točno v naročje celjskega vratarja.

Že pred tem je bil na sporedu finale ženskega pokala, v katerem je Teleing Pomurje ugnal Rudar Škale s 3:1 (0:1). Maja Bric je Rudar povedla v vodstvo v 17. minuti, nato pa so zmago Pomurju priigrale Kaja Eržen (52.), Tanja Vrabel (70.) in Andreja Nikl (84).

V 44. minuti so branilci naslova povedli, ko je po natančni podaji v globino Gorana Cvijanovića Kotnika matiral Agim Ibraimi.

V 68. minuti je nevarno sprožil Blaž Vrhovec, ki je od daleč meril le malce previsoko. Vijoličasti so prvič v drugem delu zagrozili v 73. minuti, ko je z desne sprožil Ibraimi, a tudi on previsoko. V 82. minuti je znova nevarno streljal Zajc, tudi on premalo natančno. V sami končnici tekme so Mariborčani dobro zapirali vse dohode v nevarno območje, Celjanom niso pustili nevarnejšega poskusa in tekmo rutinirano pripeljali do zanje srečnega konca.

STA


Najbolj brano