Mariborčani so v svoji ligi

Cesar je mrtev, živel kralj! Tako bi lahko vzkliknili v sredinem nogometnem večeru, ko je cesar Maribor tudi koprskemu občinstvu prikazal, da bo, kot zdaj kaže, še dolgo nesporni vladar slovenske klubske scene.

Med boljšimi v koprski vrsti je bil ofenzivni zvezni igralec Denis Popović (v sredini) Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Med boljšimi v koprski vrsti je bil ofenzivni zvezni igralec Denis Popović (v sredini) Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Najbrž nekateri v koprskem taboru niso več tako zelo prepričani, seveda če so pozorno gledali sredino večerno tekmo, da je Koper trenutno enakovreden Mariboru. Tesen izid (2:3) za nepoučenega bralca lahko kaže na bolj izenačeno tekmo, kot je v resnici bila. V resnici je Maribor kljub vsakoletnim odhodom ohranil jedro ekipe, ki ve, kaj hoče in zmore ter kako se mora postaviti na igrišču ter pri tem izkoristiti vse nasprotnikove slabosti. Koprsko zvezno vrsto so odpihnili ter si neštetokrat ustvarili višek igralcev, njihove akcije so bile konkretne, z repom in glavo, koprske pa napol domišljene. Imeli smo vtis, da je do srede drugoouvrščena ekipa lige v zasedbi, ki je stopila na igrišče, pokazala največ, kar v tem trenutku lahko. Zato ni nič čudnega, če prevladuje mnenje, da vijoličasti v slovenskem prvenstvu igrajo svojo ligo.

Koper ima v zamislih dobro vizijo, a jo krmari po ovinkih.

“Imamo pozitiven niz in upam da ga bomo zdržali čim dlje,” je na gornjo ugotovitev z nasmeškom povedal igralec tekme, Aleš Mejač, ki je pred leti teptal travo na stari Bonifiki v koprskem dresu in se je z nekaterimi koprskimi novinarji prisrčno pozdravil. “Škoda, da nismo izkoristili še katere od priložnosti, rezultat bi bil seveda povsem drugačen, tako pa smo skoraj trepetali za zmago. Skupaj z igralci lahko odigramo še boljše,” je še dodal.

V koprskem taboru je že nekaj časa med najboljšimi Denis Popović, ki je tekmo ocenil za derbi v pravem pomenu besede. “K sreči smo se z izenačenjem na 1:1 hitro vrnili v tekmo, toda drugi gol Maribora nas je presekal. Med polčasom smo se v slačilnici zmenili, da gremo na vse ali nič. Maribor ni izkoristil priložnosti, zato je toliko bolj škoda za vratnico v 90. minuti,” je menil Popović.

Zadovoljen je bil lahko tudi Izolan na mariborski klopi Darko Milanič, ki je še povišal porednost v prvenstvu - druga Olimpija zdaj zaostaja za devet točk, Koper, ki je zdrsnil na tretje mesto, pa že 11. “To je bila odlična tekma. Dinamična, z veliko priložnosti in zadetkov. Lahko smo zadovoljni, še posebej zato, ker smo v Kopru razvili kombinatorno igro, ki jo lahko na Bonifiki proti domačinom razvije zelo malo ekip,” je menil Milanič.

Medtem se je po hodnikih Bonifike spet tresel stolček trenerja Milivoja Bračuna, ki ima podporo praktično le še pri najbolj vplivnem članu upravnega odbora. Koper ima v zamislih dobro vizijo, kako čez dve ali tri leta ujeti vijolice, a jo krmari po ovinkih, odvisno od dnevnega razpoloženja, medtem ko Maribor od začrtane poti - niti za ceno porazov, izgube državnega naslova pred leti - nikoli ni odstopal. “Preveč spoštovanja smo imeli do tekmeca ter precej igralcev, ki so izven forme, ker še niso povsem zdravi. Je pa tako, da je bilo v ekipi nekaj mladih igralcev, ki z Mariborom doslej še niso imeli opravka,” je povedal Bračun.

Kar ne drži povsem - proti Mariboru od vseh igralcev, ki so stopili na igrišče, do sredine tekme nista igrala le Brazilec Tom in Denis Perger.

ROK MAVER


Najbolj brano