Mariborčani so bili premočni

Že dolgo Koper na Bonifiki ni bil večji del tekme tako nemočen in Maribor tako učinkovit. Maribor je ekipa, ki ima rep in glavo, disciplino in primerne rešitve. Koprčanom je večji del tekme kazalo na višji poraz, prvi z Mariborom doma po 28. oktobru 2009.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Uvod v derbi se je začel vdorom enega od navijačev na igrišče in bliskoviti akciji Koprčanov v četrti minuti, ko si je Maribor po prvem koprskem kotu skoraj zabil avtogol. Berić je namreč ustrelil proti lastnemu vratarju in presenetil Guberca, ki je žogo nabil v polje.

Trener Bračun je v prvo postavo vrnil Đukića, Žiberta (oba sta počivala zaradi kartonov) in Bubala. Mariborčani so zaigrali s skoraj popolno prvo postavo in v sredi postavili romb, toda v uvodnih minutah so imeli pobudo domači. V 10. minuti jePalčič izigral gostujočo obrambo, vendar Bubalov strel ni našel poti v mrežo. Toda Mariborčani so bili cinično učinkoviti, odlično postavljeni in natančni. Potem ko je Čadikovski izgubil žogo, je Ibraimi z desne strani serviral Cvijanovića, ki je matematično natančno premagal Hasića. Mariborčani so nekaj časa na videz prepustili pobudo Kopru, toda vsaka njihova poteza je bila za razliko od koprskih premišljena in nič čudnega ni bilo, da je bil Tavares blizu drugemu zadetku. Sedem minut pred odmorom pa se je nekaj sreče nasmehnilo tudi Koprčanom. Podaja Popovića je preskočila Vidovića in pristala med nogama Čadikovskega, ki je bil korak hitrejši od mariborske obrambe in premagal Handanovića.

Toda veselje na solidno polnih tribunah Bonifike je bilo kratko. Spet sta iz igre izpadla defenzivna vezista, Mejač pa je kot tornado prodrl po desnem boku, po silovitem strelu na Hasićevo prvo vratnico pa je žoga koprski številki ena šla skozi roke v mrežo. Svojo prevlado so vijoličasti kronali minuto pred koncem polčasa, ko je po desni strani prodrl Mertelj in prehitel Hasićevo posredovanje, osamljeni Tavares pa bi lahko vmes spil kavo in zabil. A je tokrat ostal pri slednjem.

Tudi v drugem polčasu se slika ni spremenila. Kljub očitnim težavam koprske zvezne vrste je Bračun vztrajal z začetno postavo, gostom pa se ni bilo potrebno prekomerno naprezati. Mejač je igral kot v transu in v 60. minuti stresel prečnik. vijoličasti pa so se na trenutke poigravali s Koprčani, tako kot Viole s Hasićem. Toda ko je Koprčanom kazalo na potop, so se gostje preveč sprostili in si privoščili napako. Bubalovo podajo z desne strani je v 68. minuti Žibert z glavo pospravil za Handanovićev hrbet in Koprčanom odprl upanje na vsaj izenačenje, ki je bilo do tedaj zgolj iluzija.

Toda tudi v nadaljevanju so bili boljši gostje in kar tekmovali, kdo bo zgrešil lepšo priložnost. Mariborčani so v 85. minuti sicer četrtič zatresli domačo mrežo, toda ker je Filipovićev strel Berić nepotrebno podaljšal v gol, je pomočnik sodnika Balažič gol zaradi prepovedanega položaja razveljavil. V zadnji minuti je Brečević stresel vratnico, ob izteku tekme pa je pri izvajanju prostega strela z 20 metrov Čadikovskemu spodrsnilo.

Luka Koper : Maribor 2:3 (1:3)

Stadion Bonifika, gledalcev 2200, sodnik Balažič (Šmarje-Sap) 6,5. Strelci - 0:1 Cvijanović (19), 1:1 Čadikovski (38), 1:2 Mejač (41), 1:3 Tavares (44), 2:3 Žibert (68). Luka Koper: Hasić 6, Palčič, 6,5 Perger 5,5, Đukić 5,5, Blažič 6, Guberac 5,5, Žibert 6 (od 87. Brečević -), Bubalo 6,5 (od 72. Majcen-), Pučko 5,5 (od 77. Tom -). Popović 7, Čadikovski 6. Trener: Milivoj Bračun. Maribor: Handanović 6, Mejač 8, Trajkovski 6,5, Vidović 6,5, Rajčevič 6,5, Mertelj 6,5 (od 73. Dodlek-), Filipović 5,5, Ibraimi 7 (od 86- Milec-), Cvijanović 6,5, Tavares 7,5 (od 92. Komazec-), Berić 6. Trener: Darko Milanič. Rumeni kartoni: Bubalo, Đukić, Majcen, Blažič; Trajkovski

ROK MAVER


Najbolj brano