Mariborčani bodo prezimili v Evropi

Nogometaši Maribora so se na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij z Apoelom razšli brez zadetkov 0:0 in si zagotovili najmanj igranje v evropski ligi vse do decembra ter končnico kvalifikacij lige prvakov. Prva tekma v Nikoziji se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Mariborski vratar Jasmin Handanović je obdržal prazno mrežo Foto: STA
Mariborski vratar Jasmin Handanović je obdržal prazno mrežo Foto: STA

MARIBOR > Tekmo so bolj napadalno začeli Mariborčani, ki so bili nevarni v sedmi minuti, ko je volej Damjana Boharja letel čez ciprska vrata. Minuto zatem sta po desni strani lepo kombinirala Agim Ibraimi in Marcos Tavares, vendar so bili kar trije mariborski napadalci v prepovedanem položaju. Slednja sta ogrozila vrata Urka Parda tudi v 13. minuti, ko je z desne v kazenski prostor uporabno žogo poslal Ibraimi, Tavares pa je z glavo streljal mimo leve vratnice.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.600, sodniki: Kulbakov, Žuk in Hecikau (vsi Belorusija). NK Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus (od 73. Mejač), Viler, Filipović, Cvijanović, Mertelj, Ibraimi (od 84. Derviševič), Bohar, Tavares (od 81. Fajić). Apoel: Pardo, Mario Sergio, Oliveira, Guilherme Amorim, Christian Da Silva, Nuno Morais, Tiago Gomes (od 82. Aloneftis), Benachour (od 72. Charalambides), Alexandrou (od 66. Budimir), Manduca, Goncalves. Rumeni kartoni: Filipović, Bohar; Alexandrou, Nuno Morais, Oliveira. Rdeč karton: Goncalves (86.).

V 27. minuti so bili nevarni gostje, Nektarios Alexandrou pa je le nastreljal enega od mariborskih branilcev, ki je žogo poslal čez vrata Jasmina Handanovića. V 23. minuti je z razdalje z močnim strelom poskusil Esmael Goncalves, a meril previsoko. V 33. minuti je Tavares lepo našel Gorana Cvijanovića, ki pa je bil po samostojnem prodoru s 14 metrov premalo natančen. Pet minut kasneje je v kazenski prostor Apoela podaj Martin Milec, a je bila gostujoča obramba dovolj pozorna. Tik pred koncem prvega polčasa so imeli lepo priložnost gostje, po napaki domače obrambe je žogo prejel Goncalves, a je Milec lepo podstavil nogo in žoga je letela čez Handanovićev gol.

V 58. minuti je Bohar z 20 metrov močno streljal po tleh, a je bil Pardo na pravem mestu. Šest minut kasneje je imel enako priložnost še Cvijanović, a je meril malenkost čez vrata gostov. Primorec je bil spet glavni akter napada v 79. minuti, ko je lepo prodiral po sredini, nato pa skušal podati Tavaresu na levi strani, a se nekoliko zapletel, žogo pa je prestregla ciprska obramba.

Apoel je imel lepo priložnost v 80. minuti, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Gustavo Manduca, a je Handanović z lepo parado žogo odbil v kot. V 83. minuti je lep predložek pred mariborska vrata zapravil Goncalves. V 86. minuti je moral zaradi grobega prekrška nad Alešem Mertljem predčasno v slačilnico Goncalves, zaradi protestiranja pa tudi gostujoči trener Paulo Sergio Brito Bendo. V 90. minuti je zadel Bohar, a je bil v prepovedanem položaju, sodnik pa je zapiskal kar sedem minut sodniškega dodatka. Tudi ta ni prinesel spremembe izida in napredovanja so se veselili Mariborčani.

STA


Najbolj brano