Maribor za korak prekratek, nadaljevanje v evropski ligi

Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 4. predkroga lige prvakov v Ljudskem vrtu izgubili proti zagrebškemu Dinamu z 0:1 (0:1) in bodo evropsko pot nadaljevali v skupinskem delu evropske lige. V ligo prvakov se je uvrstil Dinamo, ki je prvo tekmo dobil z 2:1.

MARIBOR> Mariborčani so v uvodnih trenutkih tekme pričakovano prevzeli pobudo, vendar brez pravega učinka. Na drugi strani so bili gosti dvakrat nevarni, v drugi minuti je Fatos Beqiraj sprožil z roba kazenskega prostora z desne strani, a mimo gola, v 11. pa je z 20 metrov meril Duje Čop, izkazal pa se je Jasmin Handanović. Slednji pa je že minuto zatem moral pobrati žogo iz svoje mreže, po kotu Sammirja je Čop z glavo žogo poslal pred vrata Maribora, kjer je bil Tonel in ugnal mariborskega vratarja.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.400, sodniki: Borbalan, Martinez, Guadamuro, Miranda, C. Fernandez, J. Fernandez (vsi Španija). Strelec: 0:1 Tonel (12.). Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Arghus, Filipović (od 46. Mezga), Milec, Ibraimi (od 70. Komazec), Cvijanović, Mertelj, Tavares, Berić. Dinamo: Kelava, Ibanez, Šimunić, Tonel, Vida, Ademi (od 46. Calello), Sammir (od 83. Krstanović), Badelj, Pivarić, Beqiraj (od 46. Leko), Čop. Rumeni kartoni: Handanović, Tavares; Ademi, Badelj, Vida. Rdeč karton: Arghus (85.).

Mariboru niti po zadetku ob dobro postavljenem Dinamu ni uspelo sestaviti akcije z zaključnim strelom, niti s prekinitev žoga “praviloma” ni našla pravega naslovnika. Šele v 31. minuti je Željko Filipović sprožil od daleč, toda Ivanu Kelavi ni povzročil večjih težav. Zato pa so tik pred koncem prvega dela znova zadeli Zagrebčani, a je sodnik zaradi prepovedanega položaja Beqiraja gol razveljavil.

Drugi polčas so domači prav tako začeli odločneje, toda nikakor jim ni uspelo zadnje podaje poslati na pravo mesto. V 57. minuti je do strela prišel Robert Berić, ki je z roba kazenskega prostora grdo zgrešil. V 63. minuti je z volejem skušal Kelavo z 20 metrov presenetiti Mertelj, vendar je tudi on meril previsoko.

Dotlej najbližje zadetku so bili domači v 70. minuti, ko je z roba malo z leve strani močno sprožil Goran Cvijanović, vendar se je Kelava izkazal. Niti v končnici tekme domačim ob nekaj polpriložnostih ni uspelo prelisičiti gostujoče obrambe, za nameček je Arghus ob prekršku nad Čopom prejel še rdeč karton, tako da se v ligo prvakov seli Dinamo.

STA


Najbolj brano