Maribor in Sevilla sta se razšla brez zmagovalca

Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu v šestnajstini finala evropske lige včeraj igrali neodločeno s Sevillo 2:2 (1:0). Gola za špansko ekipo sta dosegla Kevin Gameiro v 47. in Fazio v 72. minuti, medtem ko sta bila za vijoličaste v 33. minuti uspešna Marcos Tavares in v 81. Dare Vršič.

Gol za Maribor je prispeval tudi Marcos Tavares  Foto: Gregor Krajnčič
Gol za Maribor je prispeval tudi Marcos Tavares  Foto: Gregor Krajnčič

MARIBOR > Povratno tekmo bo prihodnji četrtek gostila Sevilla.

Mariborčani so se včerajšnje zgodovinske tekme, ko so kot prvo slovensko moštvo zaigrali v drugem delu evropske lige, lotili podjetno. V ospredju je bil rezultat in ne toliko všečna igra, kar se je na koncu tudi odrazilo na igrišču. V prvem polčasu so bili domači večkrat nevarni, igrali so agresivno in pritisk jim je prinesel vodstvo, po padcu igre v drugem polčasu pa po lepem golu Dareta Vršiča tudi končno izenačenje.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.500, sodniki: Vad, Albert in Szpisjak (vsi Madžarska). Strelci: 1:0 Tavares (33.), 1:1 Gameiro (47.), 1:2 Fazio (72.), 2:2 Vršič (81.). NK Maribor: Handanović, Rajčević, Viler, Arghus, Filipovič, Milec, Mezga (od 75. Vršič), Dervišević (od 87. Cvijanović), Bohar, Tavares, Mendy (od 86. Fajić). Sevilla: Varas, Fazio, Fernando Navarro, Figueiras, Daniel Carrico, Pareja (od 59. Iborra), Cristoforo (od 84. Trochowski), Rakitić, Vitolo, Čerjišev (od 40. Marin), Gameiro. Rumeni kartoni: Bohar, Cvijanović; Pareja, Fazio, Daniel Carrico. Rdeč karton: /.

V sedmi minuti je do prve priložnosti na tekmi prišel Maribor, Jean Philippe Mendy je lepo našel kapetana Marcosa Tavaresa, ki je utekel prehitro, stranski sodnik pa je piskal prepovedani položaj. V 12. minuti je bil spet nevaren Mendy, močni Francoz je sam prodrl po desni strani, a zadel le zunanjo mrežo nasprotnikovega gola. V 18. minuti so bili po kotu nevarni gosti, vendar je Ivan Rakitić streljal mimo gola, enkrat pa je uspešno posredoval domači vratar Jasmin Handanović. Tri minute kasneje je na gol Seville po lepi podaji Tavaresa poskusil Dejan Mezga, a je bil njegov strel preveč medel, gostujoči vratar Javier Varas je zlahka branil.

V 29. minuti so spet zapretili Španci, z desne strani je poskusil Vitolo, Handanović pa je žogo lepo prestregel. Mariborčani so nato izvedli hiter protinapad, z močnim strelom je s kakšnih 30 metrov poskusil Mendy, žoga pa je letela mimo gola. V 33. minuti veselje na tribunah Ljudskega vrta. Dejan Mezga je na desni našel Martina Milca, ki je podaljšal skoraj do gola, podal nazaj v kazenski prostor, Tavares pa je žogo rutinirano pospravil v špansko mrežo.

Mariborčani niso popuščali, v 40. minuti so znova prišli pred vrata gostov, z roba kazenskega prostora pa je poskusil Mitja Viler, ki pa je zadel le vratarja. V 45. minuti se je spet izkazal Handanović, Sevilla je bila v naletu, do zaključnega strela pa je neposredno pred mariborskimi vrati prišel Kevin Gameiro, ki je poskusil iz obrata, a je mariborski vratar njegovo namero prebral in ohranil mrežo nedotaknjeno.

V drugem polčasu so bili že takoj nevarni gosti, spet pa je dobro posredoval mariborski vratar. A Španci so svoj nalet kronali v 47. minuti. Rakitić je po desni strani prehitel mariborsko obrambo, podal v sredino Gameiru, ki je zadel levo stran nebranjenih mariborskih vrat. Dve minuti kasneje so kombinirali domači, a niso prišli do strela iz neposredne bližine. V 61. minuti so bili Štajerci blizu novega vodstva, Mezga je na robu kazenskega prostora lepo podal na levo do neoviranega Damjana Boharja, ta pa je na daljšo vratnico meril le nekaj centimetrov mimo vrat.

Igra se je nato nekoliko preselila na sredino igrišča, Sevilla je umirila nalet, Mariborčani pa so strnili obrambne vrste in še iskali svoje priložnosti. A gnečo pred mariborskimi vrati so gosti znali izkoristiti iz prekinitve. Kot je izvajal Rakitić, najvišji v skoku pa je bil za 2:1 195 centimetrov visoki Argentinec Federico Fazio. V 80. minuti je zapretil Marko Marin, ki je z neposredne bližine zadel le zunanjo stran mariborskega gola.

Minuto kasneje je Špance kaznoval Dare Vršič. Obramba Seville je pozabila na odličnega igralca, ki se je v zimskem premoru pridružil vijoličastim, Vršič je po samostojnem prodoru z diagonalnim strelom s 30 metrov zatresel gostujočo mrežo. V 88. minuti so Španci zadeli vratnico, a izid se tudi nekoliko po sreči domačih do konca ni več spremenil.

STA


Najbolj brano