Maribor do zgodovinske zmage v evropski ligi

Nogometaši Maribora so v 1. krogu evropske lige (skupina J) v Ljudskem vrtu premagali Panathinaikos s 3:0 (1:0). Gola za mariborsko ekipo sta dosegla Robert Berić v 25. in Agim Ibraimi v 62. minuti, z bele točke pa je bil v 88. minuti uspešen še kapetan Marcos Tavares.

Nogometaši Maribora so v 1. krogu evropske lige v Ljudskem vrtu premagali Panathinaikos s 3:0 (fotografija je iz arhiva) Foto: Daniel Novakovic
Nogometaši Maribora so v 1. krogu evropske lige v Ljudskem vrtu premagali Panathinaikos s 3:0 (fotografija je iz arhiva) Foto: Daniel Novakovic

MARIBOR> Mariborski nogometaši so dosegli zgodovinsko zmago v polnem Ljudskem vrtu, potem ko so visoko premagali grški Panathinakos in vknjižili pomembne tri točke.

Ljudski vrt, gledalcev: 11.000, sodniki: Kelly, MacGraith in Lynch (vsi Irska). Strelci: 1:0 Berić (25.), 2:0 Ibraimi (62.), 3:0 Tavares (88., 11-m). Maribor: Handanovič, Milec, Mejač, Mezga (od 85. Dodlek), Tavares (od 90. Filipovič), Ibraimi, Cvijanovič, Potokar (od 82. Vidovič), Rajčevič, Berić, Mertelj. Panathinaikos: Karnezis, Sissoko, Boumsong, Vitolo, Christodoulopulos (od 56. Fornaroli), Zeca, Vyntra, Katsouranis, Spyropoulos, Velazquez, Owusu-Abeyie (od 75. Mavrias). Rumeni kartoni: Ibraimi, Berić; Vitolo, Spyropoulos. Rdeč karton: Spyropoulos (drugi rumeni, 90.).

S tem so prevzeli tudi vodstvo v skupini J, saj se je srečanje med Tottenhamom in Laziem končalo brez zmagovalca.

V 25. minuti je po lepi akciji Aleša Mertlja in Gorana Cvijanoviča Tavares našel Roberta Beriča, ki je z močnim strelom po sredini meril v desni spodnji kot in za svoj četrti gol v letošnjih evropskih tekmovanjih ugnal Orestisa Karnezisa.

V 62. minuti je Marcos Tavares ukradel žogo, podal do Berića, ta je žogo vrnil do Brazilca, ki je našel Agima Ibraimija, ta pa je z desno nogo premagal grškega vratarja za 2:0. Zaradi plezanja na ograjo pri proslavljanju zadetka si je nato prislužil še rumeni karton.

Visoko zgodovinsko zmago domačih je z enajstmetrovke zapečatil kar kapetan Tavares. Grki so nad njim v kazenskem prostoru naredili prekršek, Brazilec pa je najstrožjo kazen izvajal sam in premagal Karnezisa. Grki so v sodnikovem podaljšku ostali še brez Nikosa Spyropoulusa, ki si je prislužil drugi rumeni karton.

STA


Najbolj brano