Maribor - Luka Koper 2:1 (2:1)

Nogometaši Maribora so v 18. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Luko Koper z 2:1 (2:1).

Ivica Guberac, Marcos Tavares, Adnan Aganović in Matej Pučko Foto: Marko Vanovšek/Večer
Ivica Guberac, Marcos Tavares, Adnan Aganović in Matej Pučko Foto: Marko Vanovšek/Večer

MARIBOR> Mariborčani so po zmagi nad Koprom in na polovici državnega prvenstva obdržali sedem točk prednosti pred zasledovalko Olimpijo. Mraz je stiskal, temperatura je bila na meji ledišča, gledalcev pa je bilo za mariborske razmere malo - skoraj štirikrat manj kot na sredini pokalni tekmi z Zavrčem. V goste je prišel Koper, ki v prvenstvu ne blesti, se pa je v preteklosti večkrat izkazal kot zelo neugoden tekmec.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1200, sodniki: Bukovec (Lendava), Tompa (Turnišče) in Žekš (Črenšovci). Strelci: 1:0 Volaš (33.), 1:1 Guberac (36.), 2:1 Mezga (45.). Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Rajčević, Trajkovski, Ibraimi (od 81. Velikonja), Mertelj, Cvijanović (od 74. Filipović), Mezga (od 90. Črnic), Tavares, Volaš. Luka Koper: Nenezić, Žibert (od 69. Osterc), Blažič, Đukić, Bagarić, Linić, Guberac, Palčič, Pučko, Aganović (od 76. Marčeta), Bubanja. Rumeni kartoni: Trajkovski, Mezga; Linić, Guberac, Palčič. Rdeč karton: /.

Dejan Mezga, ki se je vrnil po treh tekmah prepovedi nastopanja, je v igro domačih vnesel več živahnosti. Vijoličasti so bili nevarnejši, medtem ko so se Koprčani usmerili na branjenje lastnih vrat in hitre protinapade. Izkušeni napadalec Milan Osterc je bil na klopi. Domačim pa se je pobuda obrestovala šele v 33. minuti, ko je v Bojan Đukić v kazenskem prostoru zrušil Mezgo. Dalibor Volaš je z bele točke zanesljivo dosegel deveti gol v prvenstvu in napovedal lov na vodilnega strelca lige Dareta Vršiča.

Že tri minute pozneje so se veselili tudi gostje. Jasmin Handanović je po predložku pred vrata nespretno posredoval, žoga pa je v bližini zadela Ivico Guberca in se skotalila v gol. V 42. minuti bi kapetan domačih Marcos Tavares lahko prinesel novo vodstvo, a je njegov strel z roba kazenskega prostora končal mimo leve vratnice. V sodniškem podaljšku je Mezga ("dišalo" je po prepovedanem položaju) poskrbel za novo veselje. Podal mu je Tavares, ta pa je z desne strani roba kazenskega prostora ostro in natančno meril pod prečko.

Začetek drugega polčasa je bil dinamičen, tekmeca sta nekoliko dvignila temperaturo na tribunah, nista pa ustvarila takšnih priložnosti, da bi resneje ogrozila vrata. Koprčani so z vstopom Osterca okrepili napad, a ritem je padal. Tekmeca sta imela vse manj obetavnih akcij. V 76. minuti je Mezga z Volašem izvedel dvojno podajo, po preigravanju pa z roba kazenskega prostora streljal proti Neneziću, ki je obranil strel. Domači trener Darko Milanič je v zadnjih desetih minutah v igro poslal tudi napadalca Etiena Velikonjo, vendar je rezultat ostal nespremenjen. STA


Najbolj brano