MNK Izola: bori se za golo življenje

V lanski sezoni so v izolskem tretjeligašu zelo optimistično napovedovali napredovanje v višji rang tekmovanja, končno tretje mesto pa je prineslo veliko težav in trenutno ni niti jasno, ali bo letos članska ekipa sploh nastopala.

IZOLA > Glavni pokrovitelj Sead Dizdarević se je namreč s svojim podjetjem umaknil in posledično je prihodnost kluba pod velikim vprašajem, čeprav so lani pripeljali precej zvenečih imen (Saša Božičić, Darko Kremenovič, Amer Jukan, Enes Handanagić, Edin Šečič, Mark Božič ...). Ker predsednika Aleša Frančeškina nismo mogli priklicati, je v nekaj osnovnih informacij privolil dolgoletni član uprave Dušan Biščak: “Ni skrivnost, da smo merili na drugo ligo, kar pa nam je žal spodletelo. Trudimo se in iščemo sredstva za naslednjo sezono, verjetno pa bo več jasno že v prihodnjih dneh. Mladinci, kadeti ter selekcija U-15 so medtem že pričeli z vadbo, člansko moštvo pa še ne trenira.”

Prihodnost torej ni rožnata, v lanski sezoni pa je dolgo kazalo, da bi četa trenerja Alfreda Jermaniša v resnici lahko pristala med drugoligaši. Jeseni so resda precej nihali, kar je Švicko pripisal tudi slabim razmeram, saj je bilo igrišče zaradi poletne suše povsem razrito. Najboljše trenutke so Izolani doživeli na začetku spomladanskega dela, ko so nanizali štiri zaporedne zmage ter celo prevzeli vodstvo na lestvici. Za njihove ambicije je bil verjetno ključen poraz 0:1 v 20. krogu, na gostovanju pri neposrednemu tekmecu Mas Techu, nato pa zaostanka niso več uspeli nadoknaditi.

Najboljši strelec Izole je bil z devetimi zadetki Matej Zemljak, enega manj je zgolj v drugem delu dosegel Mark Božič (tri je dodal pred tem še pri dekanskem Jadranu), sedem žog pa je v nasprotne mreže spravil Darko Kremenovič. Po minutaži je izstopal vratar Anže Rupnik, ki ni izpustil nobenega srečanja, Almir Mehić je zbral 21 nastopov, standardno konstanten pa je bil tudi Saša Božičić. Boljšo obrambo od Izolanov (31 prejetih zadetkov) je imelo le Zagorje, 49 doseženih centrov pa jih prav tako uvršča na drugo mesto v ligi.

Verjetno bi se Izola s takšnim moštvom še pred nekaj leti sprehodila skozi tretjo SNL zahod, toda zaradi vsesplošne krize je veliko preizkušenih igralcev zaigralo tudi v nižjem rangu in konkurenca je bila zelo ostra. Če bi jim uspelo zadržati večji del moštva (Božič, Zemljak in Rok Vatovec so bili tudi na preizkušnji v Kopru, a neuspešno), bi lahko v drugem poskusu računali na uspeh, vendar pa je to odvisno od višje sile. Informacije iz Izole si sicer nasprotujejo, a je včeraj kazalo na to, da člansko moštvo sploh ne bo igralo v tretji SNL zahod.

BORIS PLANINC


Najbolj brano