Luka Koper ugnala Krko

Nogometaši Luke Koper so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 2:1 (1:1).

Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 67. minuti, ko je Matej Pučko ukradel žogo gostom 35 metrov od vrat, stekel proti Obradoviću in rutinirano z diagonalnim strelom zabil zmagoviti zadetek Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 67. minuti, ko je Matej Pučko ukradel žogo gostom 35 metrov od vrat, stekel proti Obradoviću in rutinirano z diagonalnim strelom zabil zmagoviti zadetek Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Drugi novinec v ligi, Krka, je v Kopru tako kot v petek Zavrč v Mariboru sezono začel s porazom z 1:2. Pred skromnim številom gledalcev so domači do zmage prišli po zaslugi boljšega drugega polčasa, a ob koncu imeli tudi malce sreče, da Josip Marošević v 88. minuti ni zadel praznih vrat.

Uvodne minute tekme so pripadle domačim igralcem. Po neverjetno zgrešeni priložnosti Ivana Brečevića v sedmi minuti je očitno “prevzete” goste kaznoval Matej Palčič v deveti minuti, ko je v mrežo iz bližine poslal odbito žogo po Brečevićevem strelu. Ko so Novomeščani ugotovili, da domači niso nikakršen “bav bav”, so tudi sami prišli do nekaj priložnosti.

Najprej pa velja omeniti 12. minuto in strel Brečevića z glavo, ki je zadel okvir gostujočih vrat. Štiri minute pozneje je Amer Krcić osamljen pred vrati Igorja Nenezića preveč okleval. Gosti so izenačili po prostem strelu Josipa Maroševića z dobrih 20 metrov. Že čez minuto sta visoko žogo slabo ocenila Damir Hadžić in Nenezić, a je slednji Krcićev lob s skrajnimi močmi ustavil.

V drugem polčasu so bili domači veliko boljši tekmec od gostov. V 46. minuti Palčič, v 52. pa Miroslav Čovilo in Matej Pučko niso zmogli ugnati odličnega vratarja Matka Obradovića, nekdanjega igralca Kopra. V 58. minuti je po kotu Lea Štulca Hadžić s strelom z glavo zatresel prečko Krkinih vrat.

Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 67. minuti, ko je Pučko ukradel žogo gostom 35 metrov od vrat, stekel proti Obradoviću in rutinirano z diagonalnim strelom zabil zmagoviti zadetek. Številne zgrešene priložnosti pa bi skoraj kaznoval Marošević v 88. minuti. Po nesporazumu koprske obrambe se je dobrih 20 metrov od gola znašel povsem sam, Nenezića ni bilo v vratih, njegov strel pa je končal malce mimo praznega gola.

Koprčani bodo v 2. krogu prihodnjo nedeljo gostili Olimpijo, Krka pa bo dan prej gostila Gorico.

STA


Najbolj brano