Ljubljančani pobrali zmago

Ljubljanski nogometaši so pod vodstvom Andreja Razdrha vpisali še peto prvenstveno zmago zapored. Zeleno-beli so v Novi Gorici upravičili (vsaj v prvem polčasu) vlogo favorita in z novimi tremi točkami utrdili svoje drugo mesto na lestvici. Na drugi strani Novogoričani že šest tekem niso okusili slasti zmage, tako da so v spodnjem delu lestvice - bližje dna kot sredine.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA> Ljubljančani so tekmo začeli z nekdanjima igralcema Gorice v napadu. Eden od njiju, William Franklin Vicente, je svoji nekdanji ekipi hitro zadal udarec, saj je v 12. minuti poskrbel za vodstvo Olimpije, ko je pred golom preusmeril žogo v mrežo po podaji Erika Salkića z leve strani. Hitro pa je nase opozoril še drugi nekdanji napadalec novogoriškega kluba. Nikola Nikezić se je namreč v 17. minuti po globinski podaji sam znašel pred Vasjo Simčičem, vendar je bil domači vratar uspešnejši.

Gostujoči trener Andrej Razdrh pa je moral že v 22. minuti opraviti prvo menjavo, poškodovanega desnega bočnega branilca Bobana Jovića je zamenjal Inigo Sarasola. Kljub temu so v naslednjih trenutkih znova pritisnili, po strelu Anžeta Zorca se je znova izkazal Simčič, zeleno-beli pa so zatresli tudi okvir vrat. Novogoričani so prvi strel - prek Mihe Mevlje - sprožili šele v 31. minuti, a ta ni bil nevaren za vrata gostov. Ljubljančani so do konca polčasa umirili igro, tako da priložnosti ni bilo več.

Uvod drugega polčasa prav tako z izjemo nekaj nenatančnih strelov ni postregel s posebej razburljivimi dogodki. Gosti so se bolj ali manj posvetili branjenju vodstva, hkrati pa Novogoričanom dobro preprečevali sestavljanje akcij. Gledalci so tako vse do konca spremljali dolgočasno predstavo, ki ni ponudila niti ene resne priložnosti.

STA

Gorica - Olimpija 0:1 (0:1)

Nova Gorica, 30. septembra (STA) - Nogometaši Gorice so v 12. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:1).

* Športni park, gledalcev 600, sodniki: Šart (Prevalje), Kresnik (Radlje ob Dravi) in Klančnik (Slovenj Gradec).

* Strelec: 0:1 Vicente (12.).

* Gorica: Simčič, Kadrija, Celcer, Vetrih (od 83. Dornik), Širok, Žigon, Bindzi (od 46. Pavič), Praprotnik (od 56. Bremec), M. Mevlja, Gregorič, Ndiaye.

* Olimpija: Džafić, Jović (od 22. Sarasola), Zarifović, Vicente (od 85. Valenčič), Zorc (od 61. Baskera), Božič, Nikezić, Delamea Mlinar, Omladič, Lovrečič, Salkić.

* Rumeni kartoni: Širok, Kadrija, Dornik; Delamea Mlinar, Božič.


Najbolj brano