Licenca, točke, k(d)aj pa plače?

Nogometaši Gorice so se po skoraj dveh mesecih spet veselili treh točk. Z dragoceno zmago v Celju so ujeli kranjski Triglav na sedmem mestu lestvice. Novogoričani so tako tudi na igrišču sklenili uspešen konec tedna, v katerem so dobili licenco. Če bi še plače ... Celje : Gorica 2:3 (2:1).

Dejan Žigon (z žogo) je zadel še na drugi zaporedni tekmi Foto: Boštjan Bensa
Dejan Žigon (z žogo) je zadel še na drugi zaporedni tekmi Foto: Boštjan Bensa

CELJE> Moštvi sta ovrgli napovedi pred tekmo, po katerih je bilo pričakovati malo ali nič zadetkov. Trije predhodni medsebojni prvenstveni dvoboji so namreč postregli s skupno dvema goloma, zato pa je zadnji obračun Celjanov in Novogoričanov bil nadvse radodaren z zadetki in rezultatskimi zasuki.

Arena Petrol, gledalcev 400, sodnik: Skomina (Koper) 6,5. Strelci: 1:0 Tomažič-Šeruga (15), 1:1 Žigon (17), 2:1 Gobec (45 iz 11 m), 2:2 N'diaye (70), 2:3 Vetrih (75). Celje: Kotnik 5,5, Vrhovec 7, Krajcer 6,5, Verbič 7, Bajić 5,5 (od 76. Žurej -), Srdić 5,5 (od 72. Medved -), Gobec 7, Plesec 6 (od 66. Bajde 6), Gaber 6, Tomažič-Šeruga 6,5, Vidmajer 6. Trener: Miloš Rus. Gorica: Simčič 6,5, Širok 6,5, Jogan 6,5, Gregorič 6,5, M'bida 5,5 (od 46. Celcer 7), Vetrih 7, Mevlja 6,5, N'diaye 7, Praprotnik 5,5 (od 46. Živec 7), Žigon 7. Šturm 6,5 (od 88. Bremec -). Trener: Miran Srebrnič. Rumeni kartoni: Tomažič-Šeruga, Žurej; Mbida.

Odločilen zasuk, ki ga v letošnji sezoni še niso izpeljali, je uspel gostom. V Celju so namreč Novogoričani zaostanek prvič pretvorili v zmago. Ta je po daljšem sušnem obdobju prišla kot naročena. Prvič in zadnjič so v spomladanskem delu sezone namreč slavili 9. marca, ko so v gosteh s 3:1 ugnali Aluminij, ki bo v soboto gostoval v športnem parku.

Če so imeli dvoboj v Kidričevem povečini pod (rezultatskim) nadzorom, pa je bilo v Celju drugače. Gostitelji so vodili z 1:0 in 2:1, pri čemer so drugi zadetek dosegli v izdihljajih prvega polčasa iz enajstmetrovke. Tovrsten razvoj dogodkov je Novogoričane jeseni znal zapeljati v veliko zagato oziroma debel rezultatski minus, kar pa se v Celju ni primerilo.

Resda so gostitelji pred povratno pokalno tekmo in zavoljo zgoščenega tekmovalnega koledarja opravili nekaj rošad v udarni enajsterici - mlada napadalca Gregor Bajde in Andraž Žurej sta tako kot Klemen Medved tekmo začela na klopi, Šempetrca Mihe Zajca pa sploh ni bilo v moštvu - a to ne zmanjšuje uspeha gostov, ki so sicer na tekmi spet pokazali vsaj dva obraza.

Novogoričani so zaigrali z enajsterico, ki se je pred tednom dni zoperstavila Olimpiji. Sprva so bili podjetnejši in v prvem polčasu nasploh boljši Celjani, ki so v 15. minuti po zmedi v gostujočem kazenskem prostoru povedli.

Plus: Novogoričani so sploh prvič v letošnji sezoni izpeljali rezultatski zasuk in dosegli prvo zmago po skoraj dveh mesecih. Minus: daljša slaba obdobja v igri, ki se jim spomladi primerijo predvsem na gostovanjih, tokrat niso bila kaznovana z izgubo točk.

Novogoriški lov je bil kratek, a učinkovit. Dejan Žigon se je tako kot pred tednom dni odlikoval z natančnostjo. Tokrat je v polno zadel iz igre, rezultatsko ravnotežje pa ni vzdržalo do odmora. Novogoričani so drugi polčas začeli z zaostankom, a tudi svežimi močmi in obetavnejšo podobo na igrišču. Izenačenje je gostom prinesel Welle N'diaye, zmago pa Amedej Vetrih, ki je po prekinitvi zadel prav tako z glavo, žoga pa je v visokem in počasnem loku preletela presenečene celjske igralce in vratarja.

“V prvem polčasu smo bili slabi. Tekmec je počel, kar si je zamislil. V nadaljevanju se je pristop spremenil. Bili smo agresivnejši in nevarnejši, skratka precej boljši. Točke pomenijo spodbudo za naprej, a do konca prvenstva je še kar nekaj tekem,” je po tekmi povedal trener Miran Srebrnič. ASO


Najbolj brano