Lazio končal Murino evropsko popotovanje

Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 4. predkroga evropske lige v Rimu izgubili proti Laziu z 1:3 (0:2) in končali evropsko pot. Lazio, ki je na prvi tekmi zmagal z 2:0, se je tako uvrstil v skupinski del tekmovanja.

Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 4. predkroga evropske lige v Rimu izgubili proti Laziu z 1:3. Fotografija je simbolična Foto: Alessandro Garofalo
Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 4. predkroga evropske lige v Rimu izgubili proti Laziu z 1:3. Fotografija je simbolična Foto: Alessandro Garofalo

RIM> Gledalci so prvi strel proti vratom videli šele v 21. minuti, ko je slabo meril Hernanes. Že tri minute pozneje so Italijani veliko resneje zagrozili. Mauro Zarate je sprožil s prostega strela z 20 metrov, meril v levi zgornji kot vrat Filipa Drakovića, vendar se je Murin čuvaj mreže izkazal z izvrstno obrambo. Italijani so bili boljša ekipa z več posesti žoge in v 30. minuti so povedli z 1:0.

Olimpijski stadion, sodniki: Trattou, Soteriou in Charalambous (vsi Ciper). Strelci: 1:0 Kozak (30.), 2:0 Zarate (42.), 3:0 Kozak (55.), 3:1 Travner (88.). Lazio: Bizzari, Andre Dias, Scaloni, Lulić (od 69. Candreva), Biava, Cavanda, Hernanes (od 79. Konko), Gonzalez (od 61. Rozzi), Onazi, Zarate, Kozak. Mura 05: Draković, Majer, Kramar, Travner, Janža, Horvat (od 83. Kouter), Vaš (od 88. Kozar), Maruško, Bohar (od 46. Buzeti), Fajić, Eterović. Rumena kartona: Rozzi; Horvat.

Po odbiti žogi po prostem strelu s 30 metrov je do strela z dobrih desetih metrov prišel Libor Kozak in s polvolejem zatresel Murino mrežo. Lazio je prednost podvojil v 42. minuti, ko je Zarate učinkovito z desetih metrov dokončal hitro akcijo domačinov.

V drugem polčasu so Italijani le še potrdili pot v evropsko ligo. Že v 48. minuti je zapretil Zarate, ki je žogo poslal mimo leve vratnice, v 55. minuti pa so Rimljani povišali prednost, ko je Kozak pobegnil po desni strani, preigral dva igralca Mure in nato ukanil še Drakovića. Ta je bil sicer najboljši igralec Mure, saj po njegovi zaslugi zmaga sinjemodrih ni bila še višja. Tako je ustavil nov poskus Kozaka v 76. minuti, minuto pozneje je odlično posredoval po strelu Ogenyija Onazija, v 81. minuti pa še po strelu z glavo Kozaka. Dve minuti pred koncem tekme je Mura zabila častni gol, ko se je v gneči v kazenskem prostoru po prostem strelu najbolje znašel Jure Travner.

STA


Najbolj brano