Krka ni naiven tekmec

Tudi na Bonifiko je prišla zima in v napovedanem vremensko sivem popoldnevu se bo Luka Koper ob 17. uri na igrišču soočila s predzadnjo Krko, ki pa ne prihaja z belo zastavo.

Miha Blažič Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Miha Blažič Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Težko dosežena zmaga z Rudarjem je koprske nogometaše same utrdila na drugem mestu lestvice, zagotovo pa imajo v predzadnjem jesenskem krogu, ki spet ne bo popoln, najlažji razpored.

Krka je sicer v zadnjem obdobju, ko je dobila že tretjega trenerja, Adnana Zildžovića, v vzponu tako po igrah kot po rezultatih in se je z zadnjega povzpela na predzadnje mesto. Čeprav na papirju proti Kopru ne bi smeli imeti prav velikih možnosti za presenečenje, pa iz Novega mesta prihajajo optimistične napovedi. Trener Zildžović napoveduje, da se bodo prilagodili igri tekmeca. Kakšna bo ta, pa je težko reči: bomo priča že klasični predstavi, z zgodnjim vodstvom in nato pomikom v branjenje, ali pa bomo tokrat res videli popoln juriš kanarčkov proti vratom Matka Obradovića, ki praktično na vsaki tekmi postreže vsaj z eno obrambo na meji mogočega? Obradovića so sicer v Kopru imeli v svojih vrstah, a so ga poslali v Dekane ... In prav čuvaj mreže Krke bo nedvomno motiviran, saj na koprske dni nima najlepših spominov.

Tekma med Celjem in Domžalami, ki bi morala biti danes na celjski Areni Petrol, je zaradi kolektivne epidemije prestavljena, so sporočili iz celjskega kluba. Ekipi bosta tekmo 19. kroga 1. SNL tako odigrali v torek, 3. decembra, ob 16.30.

“Krke ne smemo podcenjevati, ker nam je že dokazala, kako je lahko nevarna,” pravi Miha Blažič, ki se spominja gladkega izpada Kopra v Novem mestu v pokalnem tekmovanju ter dveh tesnih zmag kanarčkov (doma z 2:1 in v gosteh z 1:0). Koprčani bodo igrali brez kaznovanega Denisa Šmeja, med tednom pa je pogodbo podaljšal Goran Galešić. Ob tem so v koprskem klubu zapisali, da je “s to potezo je vodstvo kluba praktično že začelo uresničevati načrte, ki jih imajo za spomladanski del sezone.”

Doslej je sicer bil cilj obstanek v ligi. Je torej vmes napočil čas za višji cilj? RM


Najbolj brano